SARAJEVO LIPANJ 2024. 130,00 €

SARAJEVO LIPANJ 2024.

29.06. - 30.06.2024.

Autobusni kolodvor Krapina: 05:00

Autobusni kolodvor Zabok: 05:20

 

 1. dan: KRAPINA - ZABOK - SARAJEVO

Vožnja autocestom u smjeru Zagreba, Slavonskog Broda i dalje do SARAJEVA. Po dolasku u grad, obilazak najvećih gradskih znamenitosti u pratnji lokalnog vodiča. Vidjeti će se Baščaršija – najatraktivniji dio grada s brojnim suvenirnicama, ugostiteljskim objektima i građevinama od povijesnog značaja poput Sebilja - čuvene drvene fontane u srcu Baščaršije; proći će se Kazanđžilukom – ulicom starih zanata, poznatoj po obrtnicima koji su proizvodili bakreno posuđe i đezvice iz kojih se i danas tradicionalno pije kava. Zatim tu je Gazi Husrev – begov bezistan iz 16. st, koji i danas služi kao mjesto trgovanja, Kuršumli medresa, Begova džamija, Ferhadija džamija koja se nalazi među najznačajnijim dostignućima osmanske Islamske arhitekture 16 st.. Vidjeti će se Latinska ćuprija – najstariji most u Sarajevu i mjesto na kojem je Gavrilo Princip izvršio atentat na princa Ferdinanda i izazvao I. svjetski rat, katolička katedrala Srca Isusova, Sahat Kula, Gradska vijećnica, vječna vatra i dr.… Slobodno vrijeme za samostalno otkrivanje grada. Preporučamo da probate nezaobilazne bosanske ćevape u jednoj od brojnih sarajevskih ćevapdžinica ili slatke delicije poput rahatluka, baklave, ružice i sl. Odlazak u hotel i smještaj u sobe. Slobodno vrijeme za odmor. Predlaže se korištenje bazena i fitness sale u sklopu hotela te posjet tornju Avaz (10 min pješice od hotela) s pogledom na Sarajevo i okolicu. Večera. Noćenje.

 1. dan: SARAJEVO – ILIDŽA - ZABOK - KRAPINA  

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u centar grada i slobodno vrijeme za last minute shopping na Baščaršiji, kavicu i sl.. U dogovoreno vrijeme vožnja do ILIDŽE čije ime dolazi od riječi „iladž", što znači „lijek". Posjet Vrelu Bosne koje je morfološki, hidrološki i botaničko-hortikulturni fenomen i jedno od najljepših mjesta Sarajeva i njegove okoline. Uživanje u parku platana, divljeg kestena, izvorima i potočićima, jezercima i otočićima. Već su Rimljani uživali u ljekovitim vodama i prirodnim ljepotama, a Austro-Ugarska monarhija je urbanizirala cijeli kraj pretvorivši ga u ogromni lječilišni park podno planine Igman.

Povratak prema Hrvatskoj predviđen je oko 14:00 sati s dolaskom u večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA:               130,00 €    

Kalkulacija je rađena na bazi:   40 - 50 osoba

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz kvalitetnim turističkim autobusom sa svim dozvolama za prijevoz putnika;
 • licencirani vodič / pratitelj izleta u autobusu;
 • licencirani lokalni vodič u Sarajevu;
 • smještaj u Hotelu Holiday 4**** u Sarajevu na bazi 1 polupansiona – večera, noćenje, doručak / u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama uz korištenje bazena i fitness centra; uključena boravišna pristojba;
 • svi razgledi prema programu;
 • osiguranje od posljedica nesretnog slučaja;
 • troškovi organizacije i rezervacije izleta;
 • osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti.

Aranžman ne uključuje:

 • ulaznice u ostale objekte koji se posjećuju prema želji grupe, doplate, osobni troškovi te sve ostalo što izričajem nije navedeno u programu.

 

Nadoplate po želji: ulaznica za Vrelo Bosne - 6 KM, ulaznica za Avaz toranj 2 KM; Tunel spasa – 10 KM.

Uvjeti plaćanja:  prema uvjetima iz Ugovora uz obaveznu uplatu akontacije u iznosu 30% od cijene aranžmana po osobi kod prijave, a ostatak najkasnije 21 dan prije putovanja.

Način plaćanja: virmanski, gotovina, kartice, internet bankarstvo.

 

 

VAŽNE INFORMACIJE:

 • Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja. Ukoliko se želi uplatiti polica Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvaruje se pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate. Ista se može ugovoriti i uplatiti isključivo prilikom prve uplate.
 • Ukoliko uplata u cijelosti nije evidentirana 14 dana prije polaska, rezervacija se smatra otkazanom.
 • Putnička agencija zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene kalkulativnih elemenata ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika kao i otkazivanja putovanja 5 dana prije polaska.
 • Putnička agencija nije odgovorna za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Putnička agencija osigurava sjedeće mjesto u autobusu, ali nema utjecaja na raspored sjedenja kao i mogućnost rezervacije istih.
 • Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene itinerara ukoliko dođe do potrebe, ali se obvezuje program ispuniti u cijelosti.
 • Predviđene pauze tijekom vožnje su cca svakih 2,5 h, zavisno o raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, uz minimalnu pauzu od 20 min.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
 • Putnička agencija i prijevoznik prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuju pravila i propise „Zakona o vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu“ kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te vas molimo na razumijevanje i suradnju.
 • Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji.
 • Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te vas molimo za razumijevanje
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvpei.hr 

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »