AUSTRIJSKA JEZERA 45,00 €

AUSTRIJSKA JEZERA

07.09.2024.

AUTOBUSNI KOLODVOR ZABOK: 04:00

AUTOBUSNI KOLODVOR KRAPINA: 04:20

Vožnja kroz Sloveniju i Austriju do austrijske regije Salzkammergut, uz usputna zaustavljanja radi odmora i okrijepe. Po dolasku u ST. GILGEN, mjesta gdje je rođena Mozartova majka, šetnja gradićem idealnim za pojesti doručak iz torbe i popiti kavicu uz jezero. Slijedi odlazak do ST.WOLFGANGA. Šetnja i samostalni razgled grada. Mjesto je postalo poznato po crkvi s Pacherovim renesansnim oltarom i vidikovcem ali i operetama i hotelima u koje dolaze bogati i slavni. U dogovoreno vrijeme (oko 13:00 sati) nastavak putovanja kroz idilične krajolike prema Hallstattskom jezeru i HALLSTATTU - mjestašcu s ribarskim kućama. HALLSTATT je jedno od najstarijih ljudskih naselja u Europi, zbog nalazišta soli, koja se vadila još oko 5500 g. pr. Krista. Posebnost je i kosturnica. Naime, tradicija u Austriji je bila da se grobovi iznajmljuju, a jednom kad bi istekao rok najma, kosti bi se preselile u KARNER ili kuću kostiju. Ukoliko u obzir uzmemo veličinu Hallstatta, prostora za pokapanje nije bilo te su se kosti starije od 10 godina smještale u kosturnicu, u kojoj se danas nalazi oko 1600 lubanja! Gradić ima svega 800 stanovnika, a toliko je poseban da je oduševio Kineze koji su ga odlučili kopirati i napraviti isti takav u Kini! Prije 150 godina do Hallstatta nije vodila niti jedna cesta. Moglo mu se prići samo s jezera ili zahtjevnim planinskim putevima. Na taj su način Habsburgovci od znatiželjnika štitili svoj najveći izvor bogatstva – rudnike soli. Slobodno vrijeme za uživanje u prekrasnoj kombinaciji prirode i arhitekture. Predlažemo vožnju uspinjačom do vidikovca sa kojeg se pruža fenomenalan pogled i / ili posjet rudniku soli.

Povratak prema mjestu polaska planiran je u dogovoru s grupom, a očekivani dolazak u kasnim večernjim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA:                      45,00 €

Kalkulacija je rađena na bazi:      45-50 osoba

Cijena aranžmana uključuje:

  • prijevoz turističkim autobusom sa svim zakonskim dozvolama za prijevoz putnika;
  • licencirani vodič / pratitelj putovanja;
  • svi razgledi i obilasci prema programu;
  • osiguranje od posljedica nesretnog slučaja;
  • troškovi organizacije i rezervacije izleta;
  • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine.

Cijena aranžmana ne uključuje:

  • ulaznice u ostale objekte koji se posjećuju prema želji grupe, doplate, osobni troškovi te sve ostalo što izričajem nije navedeno u programu

 

Napomena:

  • Karta za uspinjaču u Hallstattu je 22,00 €.

 

 

Način plaćanja: virmanski, prije puta

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »