ČVARAKFEST - KARANAC, OSIJEK 39,00 € / 293,85 kn

ČVARAKFEST - KARANAC, OSIJEK

25.11.2023

Polazak:

Autobusni kolodvor Krapina: 05:00

Autobusni kolodvor Zabok: 05:20

Vožnja autocestom u smjeru Osijeka uz usputna stajanja radi odmora i okrijepe. Očekivani dolazak u ETNO SELO KARANAC je oko 10 sati ujutro gdje se održava najmasniji, najslasniji festival u regiji i to onaj posvećen ”baranjskim tartufima” – ČVARCIMA. Slobodno vrijeme za obilazak najvećeg sajma domaćih proizvoda koje nudi stotinjak OPG-ovaca iz regije. Na jednom mjestu moći će se probati i nabaviti kulen, slanina, kobasice, šunka, čvarci, mast…, vino, rakija, sokovi, sirevi, peciva, kolači, med, mljevena crvena paprika, pletene košare, drveni pribor za kuhinju, suveniri, antikviteti i dr.. Naravno, Baranja je poznata i po odličnoj kuhinji, pa će se moći kušati čobanac, grah iz glinenog ćupa, kotlovina, pečene kobasice, šaran u rašljama i sve to moći će se ”zaliti” i vrhunskim vinom. No ne treba zaboravite ni nazdraviti čokanjčićem domaće rakije.. Nakon toga slijedi odlazak do Osijeka gdje će se u  pratnji lokalnog vodiča razgledati kulturno povijesne znamenitosti grada. Vidjeti će se stara gradska jezgra: VISEĆI PJEŠAČKI MOST - TVRĐA - GRADSKE ZIDINE - TRG SV. TROJSTVA - VODENA VRATA. Proći će se kroz pojas velikih parkova – Sakundala park i Perivoj kralja Tomislava, secesijsku četvrt s monumentalnim zgradama poput Poštanske palače, Katedrale sv. Petra i Pavla i dr.. Nakon razgleda slobodno vrijeme za individualne sadržaje.

Povratak kućama predviđen je oko 18 sati i u dogovoru s grupom, s dolaskom u večernjim satima.  

 

CIJENA ARANŽMANA:     39,00 €  / 293,85 kn

Kalkulacija je rađena na bazi:    40-50 osoba

Fiksni tečaj konverzije: 1 euro = 7,53450 kuna

 

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom koji udovoljava zakonskim propisima za prijevoz putnika;
 • posjet manifestaciji Čvarakfest
 • lokalni vodič u Osijeku;
 • svi razgledi prema programu;
 • licencirani vodič / pratitelj putovanja u autobusu;
 • osiguranje od posljedica nesretnog slučaja;
 • troškovi rezervacije i organizacije izleta;
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine.

 

Aranžman ne uključuje:

 • ulaznice u ostale objekte koji se posjećuju prema želji grupe, doplate, osobni troškovi te sve ostalo što izričajem nije navedeno u programu.

PLAĆANJE:

Potvrda rezervacije je plaćanje akontacije od 10,00 € / 75,35 kn po osobi u roku 3 dana od prijave, čime se potvrđuje rezervacija. Ostatak iznosa uplaćuje se najkasnije 8 dana prije polaska. U slučaju garantiranosti putovanja, a odustajanja od strane putnika agencija zadržava akontaciju. Izlet mora biti plaćen u cijelosti (100 %) najkasnije 8 dana prije putovanja. Uplate se mogu izvršiti u agenciji gotovinom, kreditnim i debitnim karticama, virmanski ili internet bankarstvom.

 

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta:

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 5 (pet) dana prije predviđenog polaska, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban broj ljudi.

 

VAŽNE INFORMACIJE:

 • Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u općim Uvjetima putovanja. 
 • Ukoliko uplata u cijelosti nije evidentirana 14 dana prije polaska, rezervacija se smatra otkazanom.
 • Ukoliko se želi uplatiti polica Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvaruje se pravo na povrat), ista se može ugovoriti i uplatiti prilikom prve uplate.
 • Putnička agencija zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene kalkulativnih elemenata ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika kao i otkazivanja putovanja 5 dana prije polaska.
 • Putnička agencija nije odgovorna za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Putnička agencija osigurava sjedeće mjesto u autobusu, ali nema utjecaja na raspored sjedenja kao i mogućnost rezervacije istih.
 • Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene itinerara ukoliko dođe do potrebe, ali se obvezuje program ispuniti u cijelosti.
 • Predviđene pauze tijekom vožnje su cca svakih 2,5 h, zavisno o raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, uz minimalnu pauzu od 20 min.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
 • Putnička agencija i prijevoznik prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuju pravila i propise „Zakona o vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu“ kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te vas molimo na razumijevanje i suradnju.
 • Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji.
 • Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te vas molimo za razumijevanje
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvpei.hr

Informacije:

Tel:         +385 49 328 022

e-mail:     agencija@presecki.hr

 Slika preuzeta sa web stranice Turističke zajednice Baranje -https://tzbaranje.hr/zimski-vasar-i-cvarakfest/

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »