VDL B&C osvojio EBUS Award

Objavljeno: 14.07.2022 u 10:01
VDL B&C osvojio EBUS Award

Dragi kolege i partneri,

VDL Bus & Coach osvojio je nagradu EBUS u Berlinu!

Ova važna nagrada za industriju javnog prijevoza dodjeljuje se svake dvije godine tvrtkama koje značajno doprinose
razvoju električnog javnog prijevoza u Njemačkoj. Ove godine VDL Bus & Coach je ovogodišnju pobjedu u kategoriji ‘proizvođač e-autobusa’ podijelio s MAN-om koji je dobio isti broj glasova žirija.

Dodjela se tradicionalno održala uoči Verbandove konferencije električnih autobusa Deutscher Verkehrsunternehmen (VDV) i prateći sajam ElekBu.

VDL autobus, nominiran s novom generacijom Citea (https://www.presecki.hr/vdl/hr/novosti/nova-generacija-vdl-citea/), pobijedio je drugi put zaredom, 2019. je također osvojio ovu titulu, dok 2021. godine dodjela nije održana zbog korone.

“Pobjednici su pokretačke snage za promjene koje su pred nama i to će biti i dalje tako,” rekla je Daniela Kluckert, parlamentarna državna tajnica u Ministarstvu prijevoza. “Oni hrabro postavljaju smjer i donose zaokret u mobilnosti revolucija za postizanje ciljeva zaštite naše klime.”

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »