Osnovne informacije

VDL Futura

Naziv Futura predstavlja učinkovit i na kupca orijentiran koncept proizvoda koji traje već desetljećima, te je i razvijena na temelju duge povijesti uspjeha, i naravno, također se sastaje sa raznolikim rasponom očekivanja progresivnih turističkih autobusa današnjice.

Obzirom na razne dužina ovog modela, motora, unutrašnje konfiguracije i dodatnih pojedinosti, VDL FUTURA može zadovoljiti kupca individualnim željama.

Fleksibilna modularna gradnja omogućuje razne individualne varijante vozila za svako operativno područje i primjenu.
Osnovnih modela ima nekoliko i bazirani su na 2-osovine sa visokim podom i duljinama od 12,2 / 12,9 metara koje su dostupne s raznim sjedećim konfiguracijama (do 57 putnika).

VDL FUTURA model sa 3-osovine i s duljinama od 13,1 / 13,9 / 14,8 metara zaokružuju seriju!

FUTURA – efikasnost
Futura pokazuje strast. Strast koja nas uvijek i iznova vodi do najboljeg rješenja. Visoka kvaliteta i moderne komponente čine Futuru to što je – pravi trend-seter. Sigurnost, udobnost i pouzdanost za putnike i vozača.

Potrošnja goriva, ekološki-prijateljski snažni motori i izuzetno niska neto težina vozila. Futura kombinira napredne tehnologije s maksimalnom "opravdanom vrijednošću vlasništva“. Komponente pogonskog sklopa rafinirane su do savršenstva i usmjerene na harmonijski i učinkovit rad.

Futura je, s uvjerljivim konceptom i dizajnom, proglašena 'turističkim autobusom godine 2012. godine'.

FUTURA – dizajn
Napredni koncept mobilnosti zaslužuje napredni dizajn. Ova filozofija je vodila dizajnere da daju Futuri izgled koji oduzima dah. Čak i dok miruje, dizajn ima dinamičan izgled. Moderni detalji i prvorazredna završna obrada daju završni dodir jedinstvenom dizajnu Future.

FUTURA – interijer
Unutrašnjost Future je pravi doživljaj. Raspon mogućnosti pružaju brojne boje i materijalne mogućnosti. Ipak, sve ove Mogućnosti imaju jednu zajedničku stvar: uvijek se vrte oko putnika. Udobna sjedala, prilagodljivost, pa čak stil i elegancija su sve faktori koji pridonose osjećaju blagostanja.

FUTURA – vozač
Radno mjesto vozača kao što je ovo postavlja visoke zahtjeve o izvršenju svakog detalja. Ergonomija, sigurnost, logičan raspored i prikladnosti na zadatak, na vrhu je popisa važnih elemenata. U Futuri su svi ti aspekti uspješno primijenjeni u kombinaciji s nevjerojatnim dizajnom.

FUTURA – sigurnost
U pogledu sigurnosti i kvalitete, apsolutno nema kompromisa kod Future. Testirana tehnologija, koja predstavlja temelj VDL Bus&Coach proizvodnje, temelji se na know-how i iskustvu koje smo sakupili tijekom proizvodnje mnogih proizvoda u posljednjih nekoliko desetljeća.

Kod VDL Bus&Coach-a, sinergija je više nego samo privlačan slogan - znanje i iskustvo svih društava kćeri su spojene u paket. „Made by VDL Bus & Coach“ predstavlja ne samo sigurnost, dokazanu tehnologiju i vrhunske kvalitete svih komponenti, nego i izvrsne performanse, nisku potrošnju goriva i prijateljstvo prema okolišu.

FUTURA – raznolikost ponude
Raznolikost ponude VDL Future zadovoljava najrazličitije zahtjeve koji se postavljaju na naprednim turističkim autobusima današnjice. Zahvaljujući različitim varijantama duljine, motora, izbora interijera izbora i dodatnim opcijama opreme, pojedine želje svakog kupca mogu biti ispunjene.

FUTURA FHD2

Luksuzno nazvana VDL Futura FHD2 je turistički autobus sa visokom podnom platformom. Jedinstvena joj je značajka niska neto masa, koja ima vrlo povoljan učinak na potrošnju goriva. Zahvaljujući potpuno ravnom podu, ovaj isplativi turistički autobus ima visoku razinu udobnosti putnika.

Modularna konstrukcija ovog vozila dozvoljava razne varijacije u izradi obzirom na područje djelovanja.

Futura FHD2 je dostupna kao:


FHD2-122 (2 osovine - 12,2 metara)


FHD2-129 (2 osovine - 12,9 metara)


FHD2-131 (3 osovine - 13.1 metara)


FHD2-139 (3 osovine - 13,9 metara)


FHD2-148 (3 osovine - 14,8 metara)

FUTURA FMD2

VDL Futura FMD2 je turistički autobus sa mnogo mogućnosti. Vozilo se može koristiti za turističke namjene i međugradski promet. Visina poda od 1250 mm omogućuje jednostavan ulazak i izlazak, a opcionalno dostupna šira centralna vrata mogu biti opremljena sa kasetnim dizalom/liftom kako bi se omogućio lakši i sigurniji ulazak i izlazak iz vozila putnicima s invaliditetom. Za ovo višenamjensko vozilo, prtljažni prostor u Futuri FMD2 je iznimno velik.

Kao i kod FHD2, „unibody“ konstrukcija FMD2 također služi kao sigurnosni kavez. Potpuno složeno vozilo ima visoku krutost, koja je najvažniji faktor za dobre vozne karakteristike.

Futura FMD2 je dostupna kao:


FMD2-122 (2 osovine - 12,2 metara)


FMD2-129 (2 osovine - 12,9 metara)

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »