Nova generacija - VDL Citea

Objavljeno: 01.12.2021 u 10:08
Nova generacija - VDL Citea

Sa 36 zglobnih autobusa nove generacije Citeae VDL Bus & Coach ulazi u javni prijevoz u Bordeauxu (Francuska) od 2024. g.

Prvi VDL Bus & Coach projekt e-mobilnosti u Francuskoj biti će pokrenut u prvom kvartalu 2024. g. U konurbaciji Bordeauxa, gdje živi 800.000 ljudi, 36 VDL Citea nove generacije bit će u upotrebi za novu liniju brzog prijevoza električnih autobusa (BRT) s naglaskom na prigradski promet. Zglobni autobusi tipa VDL Citea LF-181 u potpunosti se temeljeni na električnom pogonu i imaju značajke koje postavljaju trendove.

“Iznimno smo ponosni što je VDL, nakon dugog i temeljitog procesa selekcije, odabran od strane jedne od najvažnijih metropola u Francuskoj za realizaciju ovako zahtjevne autobusne linije”, kaže Marcel Jacobs, komercijalni direktor VDL Bus & Coach. “Sjajan rezultat za naš VDL autobus i organizaciju prodaje autobusa u Francuskoj gdje namjeravamo poduzeti još važnije korake na terenu javnog prijevoza u bliskoj budućnosti. Ovo je pravo priznanje naših kvaliteta kao Europskog predvodnika u e-mobilnosti. Principi nove Citea generacije kao bus koncepta, koji nudi rješenja bez ikakvih kompromisa, neprimjetno se uklapaju u održive ambicije metropole Bordo".

Bordeaux Métropole

Metropola Bordeaux ima 800.000 stanovnika raspoređenih u svojih 28 općina, što ga čini jedna od najvećih metropola u Francuskoj. Mreža TBM (Transports Bordeaux Métropole) uključuje 4 tramvajske i 78 autobusnih linija kojima prometuje više od 400 vozila, pokrivajući gotovo 30 milijuna kilometara godišnje.

Poboljšani domet

Osim autobusnog voznog parka, VDL Bus & Coach će osigurati i kompletnu infrastrukturu za punjenje, a također je odgovoran za kompletan sustav upravljanja voznim parkom. Početak rada nove generacije VDL Citeae planiran je za prvi kvartal 2024. g. E-busevi imaju bateriju od 552 kWh i izuzetno su pogodni za gradski prijevoz s visokom razinom usluge. Raspon u kilometrima nove generacije Citeae znatno je poboljšan: LF-181 može doseći raspon do 600 kilometara, ovisno o odabranoj konfiguraciji.

Nova generacija VDL Citeae

Više o Citea projektu ... https://www.vdlbuscoach.com/en/public-transport/new-generation-citeas

Dakle, sa svojim 25-godišnjim iskustvom u električnom prijevozu, VDL Bus & Coach je vrhunski igrač u e-mobilnosti u Europi. Od predstavljanja prve VDL Citeae SLF-120 Electric u Ženevi na UITP Mobility i Izložbi gradskog prijevoza 2013. godine, VDL Bus & Coach pojačao je svoj fokus na električnu mobilnost.

2021. g. VDL Bus & Coach predstavio je novu generaciju električnih Citea kao predstavnika VDL-ove vizije: koncept autobusa koji se temelji na konceptu električnog pogona, usmjeren na budućnost i potpuno nulte emisije. VDL Bus & Coach uveo je značajke kao što je inovativna konstrukcija kompozitnog bočnog zida koja je 15% lakša od konvencionalne bočne stijenke i integrirane baterije u razini poda kao standard.

Do 2021. g.  VDL Bus & Coach je uspostavio svoje ime kao vodeći partner u tranziciji na putu do javnog prijevoza s nultom emisijom. S više od 900 autobusa isporučenih u 11 zemalja između 2015. i 2021. VDL Bus & Coach ima 20% tržišnog udjela u Europi. Prekretnica od 100 milijuna prijeđenih kilometara svojim električnim vozilima (prijeđenih u veljači ove godine) predstavlja uštedu više od 14,7 milijuna kilograma emisije CO2.

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »