DOLINA SOČE - TOLMIN, KOBARID I BOVEC 45,00 € GARANTIRANI POLAZAK

DOLINA SOČE - TOLMIN, KOBARID I BOVEC

27.07.2024.

AUTOBUSNI KOLODVOR KRAPINA: 05:30

AUTOBUSNI KOLODVOR ZABOK: 05:50

 

Vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju u smjeru Ljubljane i dalje Triglava uz usputna stajanja radi odmora i okrijepe. Po dolasku u TOLMIN, odlazak do ulaza u Nacionalni park TriglavTolminsko korito. To je najniži i najjužniji dio Triglavskog nacionalnog parka i jedno od najljepših ulaznih mjesta u park. Čini ga ušće Tolminke i Zadlaščice koje se nalazi na samo 180 metara nadmorske visine. Šetnja uređenom stazom. Na cijelom svojem toku Tolminka je ledena temperature 5 do 8 Celzijevih stupnjeva, no u jednom je dijelu duboko pod stijenom otkriven termalni izvor na kojem temperature dosežu između 18 i 20 stupnjeva.  Vidjeti će se slikoviti most; Medvjeđa glava - kamen koji nalikuje na prirodni most, neobično smješten između dvije stijene te Danteova pećina, kako su lokalci prozvali Zadlašku jamu. Ime je dobila po selu Zadlaz, a legenda kaže da je početkom 14. stoljeća ovu dolinu posjetio sam Dante Alighieri. Navodno je upravo nakon posjeta špilji osmislio opis pakla u svojoj “Božanstvenoj komediji”. Špilja je trenutno zatvorena za javnost, može se pogledati izvana, a cijeli je kompleks dugačak 1140 metara i dubok 41 metar. Nakon završetka obilaska, odlazak u KOBARID, slikoviti gradić poznat po Napoleonovom mostu preko rijeke Soče, mljekari Planika sa Muzejom sirarstva. Predlažemo šetnju do crkve Sv. Antona i Kosturnice talijanskim vojnicima I. svjetskog rata s koje se pruža predivan pogled na cijelu dolinu. U dogovoreno vrijeme vožnja u pravcu Bovca uz zaustavljanje kod vidikovca s kojeg se vidi slap BOKA i same rijeke Soče. Ukoliko vrijeme dozvoli, mogućnost kupanja. Slijedi odlazak do mjesta BOVEC. Kratka pauza za laganu šetnju ili kavu u ovom predivnom slikovitom alpskom mjestu.

Povratak prema Krapini i Zaboku predviđen je u dogovoru s grupom, a dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.

CIJENA IZLETA:     45,00 € 

 Aranžman uključuje:                                   

 • prijevoz turističkim autobusom sa svim zakonskim dozvolama za prijevoz putnika;  
 • svi razgledi prema programu
 • licencirani vodič / pratitelj putovanja u autobusu;
 • osiguranje od posljedica nesretnog slučaja;
 • troškovi organizacije i rezervacije izleta;
 • osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti;

Aranžman ne uključuje:

 • ulaznice u ostale objekte koji se posjećuju prema želji grupe, doplate, osobni troškovi te sve ostalo što izričajem nije navedeno u programu.

DOPLATA ZA TOLMINSKO KORITO: 10,00 € ODRASLI / 5,00 € DJECA

Uvjeti plaćanja: Uplate se mogu izvršiti u agenciji gotovinom, kreditnim i debitnim karticama, virmanski ili internet bankarstvom.

VAŽNA UPUTA ZA IZLET:

 • zbog specifičnog terena (šumovito, neravno i sklisko), preporuka je udobna sportska odjeća i obuća / dovoljna količina vode + obrok (sendvič, energetske pločice,…) rezervna garderoba (majica, čarape, ručnik…).

NAPOMENA!

Agencija ne može utjecati na vremenske prilike i neprilike. U skladu s prognozom vremena, putnici će biti obaviješteni najkasnije 48 sati prije putovanja o mogućoj odgodi putovanja u slučaju cjelodnevnih pljuskova. Ukoliko agencija smatra da će vrijeme kroz dan biti povoljno, putovanje će se održati prema zadanom planu i programu!

PREPORUKA: putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od posljedica nesretnog slučaja.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban broj ljudi.

VAŽNE INFORMACIJE:

 • Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja. Ukoliko se želi uplatiti polica Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvaruje se pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate. Ista se može ugovoriti i uplatiti isključivo prilikom prve uplate.
 • Ukoliko uplata u cijelosti nije evidentirana 14 dana prije polaska, rezervacija se smatra otkazanom.
 • Putnička agencija zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene kalkulativnih elemenata ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika kao i otkazivanja putovanja 5 dana prije polaska.
 • Putnička agencija nije odgovorna za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Putnička agencija osigurava sjedeće mjesto u autobusu, ali nema utjecaja na raspored sjedenja kao i mogućnost rezervacije istih.
 • Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene itinerara ukoliko dođe do potrebe, ali se obvezuje program ispuniti u cijelosti.
 • Predviđene pauze tijekom vožnje su cca svakih 2,5 h, zavisno o raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, uz minimalnu pauzu od 20 min.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
 • Putnička agencija i prijevoznik prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuju pravila i propise „Zakona o vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu“ kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te vas molimo na razumijevanje i suradnju.
 • Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji.
 • Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te vas molimo za razumijevanje
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvpei.hr  .

 Informacije:

Tel:         +385 49 328 022

e-mail:     agencija@presecki.hr

 

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »