Velika narudžba za VDL Bus & Coach: 228 VDL Citea za Arrivu (Nizozemska)

Objavljeno: 22.11.2016 u 11:06

Javna prijevoznička tvrtka Arriva je potpisala ugovor s VDL Bus & Coach bv za isporuku 228 gradskih autobusa VDL Citea, koji će biti razmješteni u nizozemskoj pokrajini Limburg (166 autobusa), te u jugoistočnom Frieslandu i zapadnim otocima Frisian (62 autobusa). Za obje koncesije zajedno, narudžba se sastoji od 151 VDL Citea LLE-120, 14 VDL Citea SLF-120 Electric i 4 zglobne VDL Citee SLFA-180 Electric. Daljnjih 19 VDL Citea SLF-120, 28 VDL Citea LLE-99 i 12 VDL Citea LLE-99 Electric također će biti razmještene u Limburgu. Citéa LLE-99 je 9,9 metra dužine, što je nova varijanta dužine VDL Citee LLE, a nedavno je ova dužina autobusa postala dostupna s potpuno električnom verzijom. Ugovor o opskrbi potpisan je u četvrtak, 29. rujna 2016. godine od Anne Hettinga, predsjedavajuće osobe za Upravu Arrive Netherland i Theo Toussaint, član uprave VDL Groep, u prisustvu Johannes Kramera, član Pokrajinskog izvršnog organa Frieslanda.

Ponosni

Theo Toussaint, član Uprave VDL Groep, kaže: "Vrlo smo ponosni što smo u mogućnosti isporučiti toliko autobusa Arriva Nizozemskoj još jednom. Dodatni bonus ovaj put je da će velika većina autobusa biti izgrađena u Friesland. Tvornica u Roeselare (Belgija) će također izgraditi nekoliko vozila. Vrlo smo zadovoljni što je Arriva izabrala zapadne Frizijske otoke i gradske službe u Maastrichtu i Venlo za vrlo uspješne električne varijante Citea SLF, Citea SLFA i Citea LLE. Ovi tihi i čisti autobusi će doprinijeti boljem životnom okruženju i predstavljaju važan korak prema poboljšanju održivosti javnog prijevoza u Nizozemskoj. Suradnja s Arrivom će se proširiti i dalje, budući da ćemo obavljati održavanje autobusa u Limburg i električnih Citea na zapadnim Frizijskim otocima. "

Citea LLE i Citea SLF

12-metara duga Citea LLE-120 odlikuje izuzetno niskom neto masom, a glavne prednosti su mu  znatno manja potrošnja goriva u odnosu na konvencionalne autobuse i niske troškove održavanja. Uštede goriva ne znači samo smanjenje operativnih troškova, nego i značajno smanjenje emisije CO2. Niska katna izgradnja na ulazu i izlazu vrata pruža optimalnu pristupačnost za osobe u invalidskim kolicima i putnika s dječjim kolicima. Ova dostupnost dodatno poboljšana nepostojećoj promjeni katne visine između ulaznih i izlaznih vrata. Nova, kraća varijanta, VDL Citea LLE-99 (9,9 metra), je posebno dizajnirana za slabo naseljena područja, a za planirane usluge s jasnim vrhom i vremenom. Citéa SLF (niski kat), s potpuno ravnim podom, kompaktnim dimenzijama i velikoj upravljivosti, idealni je gradski autobus.

Citea Electric

VDL Bus & Coach nudi mogućnost izbora između različitih električnih pogonskih sustava, baterije i sustavima za punjenje tako da je najidealnija i optimalna kombinacija može biti izabrana za svako područje, bez utjecaja na dostupnost, unutarnji raspored i udobnost. Kao rezultat toga, putnici putuju na svoje odredište u autobusima s niskom bukom i ekološki prihvatljivim, ali i udobnim načinom. 

Arriva Nizozemska

Arriva Nizozemska je dio Arriva Group, podružnica Deutsche Bahn. Arriva je vodeća tvrtka za prijevoz putnika, koji djeluju u 14 europskih zemalja. U Nizozemskoj Arriva zapošljava 5.000 djelatnika u pokrajinama Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, North Brabant, Overijssel i Južnoj Nizozemskoj. Osim željezničkih i autobusnih usluge, Arriva prometuje vodenim autobusima u Južnoj Nizozemskoj u suradnji s Koninklijke Doeksen i aktivna je u nizozemskom autobusnom putničkom sektoru pod nazivom Arriva Touring.

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »