Velika narudžba električnih Citea za VDL Bus & Coach

Objavljeno: 23.12.2015 u 08:34

VDL Bus & Coach će isporučiti oko 40 VDL Citea SLFA Electric za Zuidoost-Brabant koncesiju. Natječaj je izdala provincija Noord-Brabant s ciljem prelaska u javni prijevoz sa nula emisijom ispušnih plinova u razdoblju od 2016-2025. gpdone. Namjera je grada Eindhovena da postane potpuno električna do 2020 godine. Tvrtka Hermes za prijevoz putnika  je osvojio Zuidoost-Brabant koncesiju i ide u posao s pokrajinom i raznim partnerima, uključujući VDL, TU / e, Fontys, Eindhoven Airport, Stichting ZET i Storeplay, koja će dati dodatan oblik ovoj koncesiji razvoja. Osim nulte emisije, koncesija uključuje ambiciozne ciljeve u područjima održivosti, inovacije i mobilnosti. To je jedan od najnaprednijih koncesija u Europi. Za prvu faze ugovora, isporuka oko 40 Citea SLFA Electric planira se za prosinac 2016. godine.

Citea SLFA Electric - Evolans

VDL Citea SLFA Electric je električni artikuliran autobus duljine 18,1 metara izgrađena u ažuriranom, futuristički BRT dizajn. Uz isporuku VDL Citea SLFA Electric za prvu fazu Zuidoost-Brabant ima jednu od najvećih autobusnih flota sa nula emisijom ispušnih plinova u Europi. Pod nazivom "Evolans 'autobusi će raditi na određenim linijama tako često da će biti kao tramvajski sustav. Te visoke frekvencije linija ići će na ključnim destinacija u Eindhovenu, kao što su Eindhoven Airport i High Tech kampusu. Na tim vezama putnici više neće morati dugo čekati za sljedeći bus, jer oni će raditi kao sustav 'pojaviti i otići ".

Najnovija postignuća u tehnologiji

Zamjena voznog parka u Zuidoost-Brabant će se provoditi u fazama. Daljnji razvoj će se nastaviti tijekom koncesijskog razdoblja, a rezultati će se provoditi u narednom stupnju. Tako svaka faza će se provoditi pomoću najnovijih dostignuća u tehnologiji i VDL autobusima sa nula emisijom ispušnih plinova s pratećom infrastrukturom za punjenje, te može biti funkcionalno i ekonomski optimiziran u svakom pogledu. U smislu održivosti, zaštite okoliša i provedbe inovacija, ovaj pristup razvoju javnog prijevoza je ništa drugo nego revolucionaran.

Dodatna narudžba VDL Citea SLE

Osim naloga za oko 40 Citeas SLFA Electric, Hermes je također naručio 65 Citeas SLE (Evolans) iz VDL Bus & Coach za uvođenje prve faze. Ovi autobusi su potrebni za pretvaranje dijela tekuće dizel flote na Euro 6 verziju za postizanje tranzicije s nula emisijom ispušnih plinova.

Transdev

Hermes je dio Connexxion Nederland, koji pak spada pod matičnu tvrtku Transdev. Transdev, globalni igrač u području prijevoza putnika i srodnih djelatnosti, djeluje u dvadesetak zemalja i ima oko 83.000 zaposlenih. U Nizozemskoj, Transdev je aktivna s velim brojem brendova, uključujući Connexxion, Veolia Transport Nederland i Witte Kruis. Međunarodno, Transdev radi na pametan, održiv oblika mobilnosti i brige za korisnike, kao što je fleksibilno, učinkovito i osobno što je više moguće.

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »