VDL Futura FMD2 prema IBC-u : Najisplativiji autobus

Objavljeno: 16.09.2015 u 11:44

Glavna tema natjecanja i izdanja Međunarodnog Bus & Coach za 2015. (IBC) bio je međugradski autobus. Niz stručnjaka u području izloženog autobusa koji sudjeluju na nizu testova provedenih tijekom pet dana na početku svibnja 2015., VDL Futura FMD2 je izašla kao neosporni pobjednik za najisplativiji autobus. Pažljivo razmotren lagani koncept u kombinaciji s aerodinamičnim dizajnom i najoptimalnijim pogonskim motorom rezultiralo je daleko najnižoj potrošnji goriva. Dodajući tome visoki broj putničkog kapaciteta, puno prtljažnog prostora i niske cijene po kilometru, rezultat je mogućnost korisnika autobusa da doista zaradi.

"Uočavamo pobjedu gospodarske nagrade IBC-a kao potvrda da uspješno činimo ono što smo obečali o pružanju "Dobiti vlasništva", jednog od naših temeljnih vrijednosti brenda. Vrlo smo ponosni na to, rekao je Rémi Henkemans, direktor VDL Bus & Coach bv. IBC Gospodarska nagrada biti će predstavljena tijekom Busworld 2015 u Kortrijku!

Rezultati ispitivanja IBC

Testirani autobus bio je VDL Futura FMD2-129 duljine 12,9 metara, opremljen za 49 + 1 + 1 sjedećih mjesta. IBC test pokazao je još jednom da je Futura  trenutno najisplativiji autobus. Masa praznog vozila ovog FMD2-129, uključujući kolica lifta i 660 litara dizela u spremniku goriva je samo 13.300 kg. U kombinaciji s modernim, efikasnim DAF MX-11 motorom, rezultira iznimno niskom potrošnjom goriva. Optimalno uravnotežen pogonski motor također nudi stabilnu, vrhunsku upravljivost na ravnim cestama i zavojima. Visoke ocjene također su nagrada za logično raspoređenu ploču s instrumentima i dobru vidljivost vozača. Donji ulaz, što olakšava brzi i glatki putnički ukrcaj i iskrcaj, udobnost i prostor za noge također su dobili visoke ocjene.

Profitabilnost

VDL Futura FMD2 je autobus s mnogo mogućnosti. Vozilo se može koristiti i za obilazak i međugradsku uslugu, ali je također pogodan za korištenje kao školski autobus gdje npr. 1.250 mm visina poda omogućuje jednostavan ulazak i izlazak. Široka centralna vrata (dostupno kao opcija), mogu biti opremljen sa liftom kako bi se omogućilo putnicima s invaliditetom siguran ulazak i izlazak iz autobusa. Poput FHD2, FMD2 ima ravan pod bez ikakvih podignutih područja. Ova konstrukcija pruža putnicima prostranu unutrašnjosti bez prepreka. Istovremeno, ravni pod štedi težinu. Nadalje, pod bez kutova i rubova je lakše čistiti i održavati.

Vozač koristi istu komandnu ploču kao u VDL Futura FHD2, koja je osmišljena kako bi pružila optimalnu kombinaciju ergonomije, sigurnosti, organizacije i učinkovitosti u kombinaciji s automobilskim dizajnom.

Vlasnik / operator će uvidjeti da VDL Futura FMD2 nudi "Dobit vlasništva" niske neto težine, male potrošnje goriva, visoki kapacitet putnika, velikodušan prtljažni prostor i niske troškove rada koji čine Futuru FMD2 vrlo isplativim ulaganjem!

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »