VDL Citea x 131 autobus za Belgiju

Objavljeno: 12.04.2016 u 07:36

Belgijska tvrtka za prijevoz putnika De Lijn ispostavila je još jedan veliki nalog za VDL Bus & Coach. Ukupno, narudžba se sastoji od 121 VDL Citea SLE i 10 instruktorskih autobusa (Citea SLE sa drugim setom pedala za instruktora vožnje). Ovaj nalog je dopuna za 67 Citea SLE i 9 Citea SLFA koji su bili naručeni u kolovozu 2015. godine.

"Iznimno smo zadovoljni s ovom velikom popratnom narudžbom iz De Lijn-a. U manje od tri godine De Lijn je naručio ukupno 345 autobusa i 41 mikro autobusa od nas. Ponosni smo što smo mogli izgraditi toliko autobusa za De Lijn ", kaže Peter Wouters, direktor VDL Bus Roeselare, u tvornici gdje su izgrađena VDL Citee za De Lijn.

Prvi novi autobusi će biti isporučeni u proljeće 2017. VDL Citee će se staviti u službu na različitim linijama u Flandriji.

Ekonomska i ekološki

Za ovu narudžbu, naglasak je bio na kvaliteti, trajnosti i TCO (Totalni Trošak Vlasništva), što uključuje ne samo nabavnu cijenu, ali je također faktor u potrošnji i troškovima održavanja. Modularna konstrukcija raspona Citea omogućuje svim modelima korištenje karakterističnih značajki VDL Citee. Inovativna lagana konstrukcija znači da autobusi imaju nisku masu praznog vozila. To, u kombinaciji s učinkovitim motorima, rezultira manjom potrošnjom goriva i nižom emisijom štetnih tvari. VDL Citee  SLE za De Lijn biti će opremljene s 6.7 litarskim Cummins ISB6.7E6 280b motorom. Ovaj Euro 6 motor više nego zadovoljava primjenjive standarde zaštite okoliša. Osim toga, u kombinaciji s laganim konceptom, VDL Citea ona također osigurava optimalni TCO (Totalni Trošak Vlasništva).

Citea SLE

VDL Citea SLE za De Lijn imaju duljinu od 12 metara, a može prevoziti 110 putnika, s 37 sjedećih mjesta i 73 stajaća mjesta. Niska konstrukcija na ulaznim i izlaznim vratima pruža optimalnu pristupačnost za osobe u invalidskim kolicima i putnika s dječjim kolicima. Klima uređaj pruža dodatnu udobnost putovanja. Unutrašnjost je završena sa vrlo svijetlim shemom boja tako da odgovara De Lijn-ovom stilu boja, a visok prioritet je stavljen na udobnost putnika.

Vozačeva kabina u potpunosti je prilagođena potrebama De Lijn-a i uključuje vozačeva vrata sa spuštanjem prozora, optimalnu udobnost za vozača i maksimalni prostor za pohranu. Nadzorna ploča također se rasprostire prema De Lijn-ovim specifikacijama.

V.V.M. de Lijn

De Lijn je komercijalni naziv za flamansku tvrtku za javni prijevoz, samostalna javna poduzeća gradskih i regionalnih autobusnih i tramvajskih usluga u Flandriji. De Lijn se zalaže za kvalitetu, orijentirano na kupcima javnog prijevoza. Tvrtka također ima snažnu predanost pružanju pravovremene, pouzdane i brze usluge s dovoljno kapaciteta, frekvencije i sigurnosti. Ukupno, to uključuje oko 10.500 radnika, od kojih je oko 8.100 zaposleno u V.V.M. De Lijn. Preostalih 2.400 radi za autobusne tvrtke koje pružaju usluge u ime V.V.M. De Lijn.

Nakon isporuke 131 autobusa, praktički svih 2.200 De Lijn-ovih autobusa će imati filtar za čestice. Zahvaljujući tim filtrima i kupnju autobusa s čišćim motorima, De Lijn je smanjio emisije ispušnih plinova svojih autobusi za 80% tijekom posljednjih pet godina. Emisija NOx i negorivog ugljikovodika također su uvelike smanjene. Štoviše, nakon nadogradnje ove flote, 80% autobusa će biti opremljeno prostorom za invalidska kolicia.

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »