VDL Citea SLFA Electric osvaja nagradu Red Dot-a

Objavljeno: 28.04.2017 u 09:32

VDL Citea SLFA Electric osvojio je nagradu Red Dot 2017. Red Dot Award je prestižna međunarodna nagrada koju dodjeljuje godišnji 'Design Zentrum Nordrhein Westfalen' u Essenu, Njemačka. Poslano je više od 5.500 prijava iz 54 zemlje. VDL Citea Electric osvojio je nagradu u kategoriji 'Dizajn proizvoda'. Žiri se jednoglasno zahvalio inovativnom dizajnu artikuliranog VDL Citea SLFA, električnog javnog prijevoza budućnosti koji je u potpunosti danas operativan.

"Dobitnici Red Dotova usvojili su ispravnu strategiju dizajna. Oni su prepoznali da dobar dizajn i gospodarski uspjeh idu ruku pod ruku. Prijenos nagrade od strane kritičkog žirija Red Dot-a znak je izvrsne kvalitete dizajna i predstavlja uspješnu dizajnersku politiku ", kaže profesor Peter Zec, osnivač i izvršni direktor Red Dot Awarda.

Red Dot Award za VDL Citea SLFA Electric predstavit će se 3. srpnja 2017. godine.

Dizajn budućnosti

Nizozemska dizajnerska agencija Vanderveer Designers već godinama odigrava važnu ulogu u dizajnu VDL Bus & Coach proizvoda. Izazov za VDL Citea SLFA Electric leži u kombinaciji društveno prihvatljivog dizajna s inovativnim i futurističkim karakterom proizvoda. Rezultat je nezaobilazan, vrlo moderan autobus. Oklopljeni kotači učvršćuju prijateljski izgled. Prostrani interijer s mekim izgledom, zaobljenim oblikovanim elementima i optimiziranim protokom putnika povećava užitak u vožnji. Veliki stakleni elementi koji pružaju izvrsne poglede na okolno područje i vrhunski digitalni zaslon na ploči s instrumentima, prikazujući sve informacije koje traži vozač, poboljšavaju sigurnost i vozaču i putnicima.

VDL Citea Electric

Modularna konstrukcija VDL Citea linije znači da postoje mnoge električne inačice s prilagođenim rješenjima u području dizajna, napajanja i baterijskih paketa, stavljajući VDL Bus & Coach na čelo prijelaza na učinkovite sustave javnog prijevoza s nultom emisijom. Mnogi kupci odluče za one-stop shopping. VDL ne osigurava samo autobus, nego i implementaciju, održavanje i isporuku infrastrukture za naplatu i energiju. Time VDL Bus & Coach aktivno pridonosi čišćem okolišu, manjoj potrošnji energije i tišem i zdravijem životnom okruženju.

Uspješna operacija

Nagrađena VDL Citea SLFA Electric postavljena je na liniji 133 u Kölnu, prvoj potpuno električnoj autobusnoj liniji u Njemačkoj. U Eindhovenu trenutno radi najveća flota električnih autobusa u Europi, s 43 električne VDL Citee. Na nekim linijama autobusi voze toliko često da su više poput tramvaja. Te visoke frekvencijske linije idu na ključna odredišta u Eindhovenu, kao što su Eindhoven Airport i High Tech Campus. Za koncesiju Amstelland-Meerlanden u pokrajini Sjeverna Nizozemska, VDL Bus & Coach treba dostaviti ne manje od 100 VDL Citea SLFA Electric.

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »