VDL Citea osvojila CRVENU TOČKU

Objavljeno: 08.04.2022 u 10:51
VDL Citea osvojila CRVENU TOČKU

VDL Bus & Coach osvojio još jednu prestižnu 'RED DOT'
nagradu za dizajn nove generacije Citee


Žiri najprestižnijeg svjetskog dizajnerskog natjecanja, "Red Dot" dao je nagradu u kategoriji „Dizajn proizvoda” novoj generaciji Citee!

Nagrada "Red Dot" dodjeljuje se godišnje u nekoliko kategorija od 1955. godine od strane Designa Zentrum Nordrhein Westfalen u Essenu, Njemačka, a ove godine organizacija je imala rekordan broj prijava.

Nagrada "Red Dot" za novu Citea generaciju VDL-u će biti dodijeljena 20. lipnja.

"Činjenica da je VDL izašao kao pobjednik iz tako jake skupine sudionika svjedoči o iznimnoj kvaliteti proizvoda,” ocijenio je profesor dr. Peter Zec, osnivač i izvršni direktor Red Dot-a. “U procesu evaluacije koji je trajao nekoliko dana, pristigle su prijave iz cijelog svijeta, koje su detaljno ispitane i ocijenjene od strane stručnjaka za kvalitetu dizajna i stupanj inovativnosti."

Električni autobusi VDL Bus & Coach u potpunosti su bazirani na električnom pogonu i imaju značajke koje postavljaju trendove. Žiri je pohvalio „visoku kvalitetu dizajna i izvrsno oblikovanje"!

Važnost dizajna

VDL Bus & Coach osvojio je RED DOT nagradu po drugi puta u svojoj povijesti, u 2017. nagradu je VDL također dobio za VDL Citeu SLFA Electric.

Nizozemska dizajnerska agencija Modyn, sa sjedištem u Geldermalsenu u Nizozemskoj, odigrala je važnu ulogu u dizajnu VDL Bus & Coach asortimana proizvoda dugi niz godina.
Pod vodstvom VDL-ovog dizajnerskog tima, bliska suradnja je još jednom dovela do uspjeha. “VDL filozofija dizajna čini putovanje još ugodnijim i za vozača i za putnike.”, objašnjava Bram Veendrick, voditelj dizajna u VDL-u. “U novoj Citea generaciji, putnik ima koristi od optimalnog rasporeda sjedenja i prolaska bez prepreka, dok vozač ima poboljšano ergonomsko okruženje. Postoji optimalna struja za vrlo nisku potrošnju energije. Dizajn se temelji na karakteristikama javnog prostora, što se ogleda u interijeru.”
Rik de Reuver, voditelj dizajna proizvoda u Modyn: „U razvoju nove generacije Citee, VDL je od samog početka istaknuo stratešku važnost dizajna što je bio imperativ i prednost u procesu dizajna i suradnji. Naša zajednička načela i ambicije odražavaju se u dizajnu vozila, što zahtijeva dizajn koji je i dugotrajan i inovativan.”

Bolja kvaliteta života

Nova generacija VDL Citea već je prodana u nekoliko zemalja i bit će raspoređena u mnogo gradova od ove godine: Nizozemska (Eindhoven), Finska (Kotka i Lahti), Belgija (cijela Flandrija), Njemačka (Oberhausen) i Francuska (Bordeaux).

Uz plasman velikog broja autobusa u mnogo EU zemalja VDL Bus & Coach je na dobrom putu da odradi iskusnih 200 milijuna električnih kilometara.

Doseg nove generacije VDL Citee je značajno poboljšan, što znači da sva vozila mogu prijeći udaljenost od 500 do 600 kilometara tijekom cijelog razdoblja korištenja.

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »