VDL Citea LLE (30 kom) i VDL Futura (30 kom) za Kynnisferdir (Island)

Objavljeno: 20.10.2016 u 11:39

Ovog ljeta, VDL Bus & Coach isporučio je 30 VDL Citea LLE i 13 VDL Futura za autobusnog operatera Kynnisferdir. To ne samo da je najveća isporuka u povijesti VDL Bus & Coach za Island, nego to ujedno i prva javna isporuka na tom tržištu. Kynnisferdir, koji je poznat u svijetu pod imenom Reykjavik Excursions, proširio je svoje poslovanje i na usluge javnog prijevoza. VDL Citea LLE će biti raspoređena na rutama kojima upravlja lokalni javni prijevoz tvrtke Strætó BS.

"Ponosni smo na činjenicu da možemo pružiti usluga linije za Strætó. Za nas je odluka da proširimo našu flotu sa 30 VDL Citea LLE ovih linijskih usluga logičan izbor. Ekstremno niska krajnja težina ovog autobusa, što je jedna od glavnih prednosti uz znatno nižu potrošnju goriva i nižim troškovima održavanja, savršeno se uklapa s našom prednošću za učinkovitim, više održivim i ekološki prihvatljivim putničkim prometom ", kaže Kristjan Danielsson, direktor Kynnisferdir.

"Vrlo smo zadovoljni s ovom velikom isporukom za Kynnisferdir i činjenica da smo napravili prvi korak na tržištu javnog prijevoza na Islandu. Nadamo se da ćemo i dalje širiti uspješnu suradnju s Kynnisferdir u budućnosti ", kaže Rémi Henkemans, direktor VDL Bus & Coach bv.

Osim 30 kom VDL Citea LLE, također je isporučeno i 13 autobusa VDL Futura, uključujući i novu VDL Futuru FDD2 dvokatni autobus. Uz isporuku ove Future FDD2 dvokatnog autobusa za Kynnisferdir ne samo da je prvi za Island, već za cijelu sjevernu Europu. Drugi jedinstveni aspekt je da je VDL Futura FDD2 za Kynnisferdir jedini dvokatni autobus na otoku, opremljen sa svim najnovijim tehnologijama i pogodnosti.

VDL Citea LLE: inovativni, lagan koncept

Za VDL autobuse s laganom izgradnjom pažnja je usmjerena na postizanje bolje potrošnje goriva i smanjenje emisije. Naravno, autobusi su i dalje u skladu s najvišim sigurnosnim standardima. U svjetlu trenutnog pritiska troškova, izbor za lagani koncept VDL-a je logičan korak za prijevoz putnika tvrtke koje ne samo da žele pružiti najbolji mogući prijevoz putnika, ali i nastojati smanjiti emisije štetnih tvari.

VDL Citee LLE za Kynnisferdir imaju duljinu od 12 metara, konfiguracije vrata 2 + 2 + 1, sjedenje za 33 + 3 + 1 (uključujući prostor za invalidska kolica) i prostor za oko 42 stajaćih mjesta. Niska katna izgradnja na ulazu i izlazu vrata pruža optimalnu pristupačnost za osobe u invalidskim kolicima i putnika s kolicima za bebe. Svi autobusi su opremljeni sa besplatnim bežičnim internetom.

VDL Futura: "Dobit vlasništva '

VDL Futura je autobus koji koristi najsuvremeniju tehnologiju za maksimalno "dobit vlasništva" efikasno kombinirajući nisku potrošnju goriva i ekološki osviješten, snažan motor s iznimno niskim krajnjom težinom. Niski troškovi rada i velikog kapaciteta čine Futuru izuzetno profitabilnim ulaganjem.

Ukupna isporuka Kynnisferdir se sastoji od dvokatne VDL Future FDD2-141 s dužinom od 14.1 metara,  prostorom za 92 + 1 + 1 putnika, 7 VDL Future FHD2-148, 3-osovinskog autobusa s dužinom od 14,8 m, 5 VDL Futura FHD2-129, 2-osovinski autobus sa dužinom od 12,9 m.

Sve VDL Future će se koristiti za Kynnisferdir luksuzna putovanja i opremljeni su izuzetno komfornim uređenjem, USB punjačima i besplatnim internetom (Wi-Fi).

Kynnisferdir - Reykjavik Excursions

Kynnisferdir - Reykjavik Excursions je jedan od najvećih autobusnih operatera na Islandu. Oni nude širok raspon usluga i izleta za grupe i individualne putnike. Opsežna flota uključuje vozila različitih duljina i verzije tako da uvijek može ponuditi paket putovanje. Na vrhu njihove turističke djelatnosti, Reykjavik Excursions također obavljaju usluge Island Flybus-a od Keflavik zračne luke.

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »