VDL Citea Electric za Eindhoven

Objavljeno: 20.12.2016 u 13:33
VDL Citea Electric za Eindhoven

Jednu od najvećih europskih flota električnih autobusa ima regija Eindhoven! S radom je počela u nedjelju 11. prosinca 2016. To je dan kada je počeo novi red vožnje i prijevoza putnika gdje će tvrtka Hermes uposliti 43 inovativne VDL Citee SLFA Electric. Ovi autobusi ne proizvode nikakve štetne tvari i nus-produkte, te prometuju s mnogo manje buke od običnih autobusa. Hermes i VDL zajedno su radili tijekom projekta implementacije razvoja VDL Citea Electric. Autobusi će se nadopuniti energijom s vremena na vrijeme kako bi imali dovoljan raspon i kako bi se održati u službi tijekom cijelog dana. VDL je također dostavio i postaje za punjenje i opskrbu energijom u suradnji s dobavljačem električne energije. To čini VDL ne samo dobavljačem autobusa, već i dobavljačem sustava.

Willem van der Leegte, vlasnik i predsjednik Upravnog odbora VDL Groep: "Vrlo smo ponosni da imamo privilegiju raditi sa tvrtkom Hermes i pokrajinom Noord-Brabant o prijelazu na nula emisiju autobusnog prijevoza u Zuidoost-Brabant. Mi smo uvijek bili preteča u razvoju gospodarskih, ekološki prihvatljivih vozila. Uz isporuku 43 električnih Citea veliki korak je napravljen u jačanju održivosti javnog prijevoza. "

Progresivna koncesija

Natječaj je izdala provincija Noord-Brabant s ciljem prelaska na potpuno nula emisiju javnog prijevoza u razdoblju od 2016-2025. godine. To je namjera da grad Eindhoven bude potpuno električan u 2020. godini. 

VDL Citea SLFA Electric

VDL Citea SLFA Electric je električni zglobni autobus s dužinom od 18,1 metara izgrađen u ažuriranom, futuristički BRT (Bus Rapid Transit) dizajnu. Uz isporuku 43 Citeas SLFA Electric Zuidoost-Brabant ima jednu od najvećih autobusnih flota sa nula emisijom u Europi. Autobusi će raditi na nekim linijama tako često da će rezultat biti kao sustav tramvaja. Ove visoke frekvencijske linije ići će do ključnih destinacija u Eindhovenu, kao što su Eindhoven Airport i High Tech Campus. Na tim vezama putnici više neće morati dugo čekati za sljedeći autobus.

65 x VDL Citea SLE, 29 x VDL kombi i 2 x VDL MidCity autobusa

Osim 43 Citea SLFA Electric, 65 Citea SLE, 29 VDL kombi i 2 VDL MidCity autobusi su također isporučeni. Ovi autobusi su potrebni za pretvaranje dijela flote sa dizel motorima na Euro 6 verziju za postizanje čišćeg prijelaza na nula emisiju.

VDL Citea SLE ima duljinu od 12,9 metara, te su izuzetno luksuzni u odnosu na trenutne autobuse. Izuzetno udobna sjedala su podesiva i opremljena sa naslonima za ruke i sklopivim stolom. Sva sjedala okrenuta su u smjeru putovanja. U autobusima se nalazi i Wi-Fi, kao i veliki broj USB priključaka. Prisutnost lijepo dizajniranog prostora za prtljagu čini autobus potpunim.

"Kombi" autobusi imaju 8 + 1 putničkih sjedala. U MidCity autobusi su posebno namijenjeni za regionalni transport i konfigurirani su sa 21 + 1 sjedištem.

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »