VDL Citea Electric - Köln

Objavljeno: 30.07.2021 u 08:38
VDL Citea Electric - Köln

VDL Bus & Coach i KVB poduzimaju još jedan korak: flota u Kölnu proširila se na 113 električnih Citea

Treći put zaredom tvrtka za javni prijevoz KVB Köln naručila je električne VDL Citeae iz tvrtke VDL Bus & Coach. Ovaj put radi se o 51 kom zglobnog autobusa. Kada se ove Citea SLFA-181 Electric isporuče 2022. godine autobusni park KVB Cologne sastojat će se od 113 kom VDL Citea Electric.
"Ova nova narudžba VDL Bus & Coach-a naglašava odlučnost KVB Kölna, već jednog od vodećih u Njemačkoj na području električne mobilnosti ", kaže Boris Höltermann, direktor VDL Bus & Coach Deutschland GmbH. "Ponosni smo na ovo obnovljeno povjerenje. To nam dopušta nastaviti suradnju na polju e-autobusa koju smo započeli 2012. To također pokazuje da igrajmo Ligu prvaka kada je u pitanju elektrifikacija javnog prijevoza u Njemačkoj."

Najveća baterija
VDL Bus & Coach po prvi će put isporučiti 51 zglobni Citea s najvećom baterijom: 525 kWh. Cjelokupna potrošnja energije Citea SLFA-181, uključujući kontrolu sustava klime, pokriven je baterijom. Time su autobusi 100% bez emisija. 

Nova Citea koristit će se na linijama 126, 142 i 146 na lijevoj obali Rajne i na linijama 151, 152, 155 i 196 na desnoj obali. Na ovaj način bit će još sedam autobusnih linija u Kölnu pretvoreno u e-mobilnost počevši od 2022. VDL Citea SLFA-181 se puni noću preko pantografa na krovu garaže, a zbog velike gradske uporabe i na putu preko stanica za brzo punjenje.


100 milijuna električnih kilometara
Gradovi Köln, Münster, Osnabrück, Oberhausen-Bottrop, Leipzig i Kiel u Njemačkoj svakodnevno doprinosi načelu VDL Bus & Coach: 'Ciljajući prema nuli'. To uključuje više od 100 vozila u Njemačkoj, s kombiniranim iskustvom od više od 4 milijuna električnih kilometara u javnom prijevozu. Sljedećih godina gradovi / općine Plön, Völklingen, na ovaj će se popis dodati i Neuss, Braunschweig, Verden i Goslar.

VDL je aktivan na polju električnog prijevoza više od 25 godina. Od uvođenja prvih Citea SLF-120 Electric u Ženevi, tijekom izložbe UITP Mobility & City Transport 2013.
VDL Bus & Coach snažno se usredotočio na električnu mobilnost. Ove 2021. g. predstavljena je i VDL Bus & Coach
nova generacija električnie Citeae. Na temelju vizije VDL-a razvijen je koncept autobusa u potpunosti temeljen na električnom pogonu, koji je spreman za budućnost i gdje je emisija nula. 

S više od 800 autobusa u 10 zemalja i više od 135 000 prijeđenih kilometara dnevno u mnogim europskim gradovima i regijama, biti će ostvaren čarobni broj od 100 milijuna kilometara električne mobilnosti u javnom prijevozu.

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »