VDL Bus & Coach u Latviji

Objavljeno: 06.09.2021 u 14:18
VDL Bus & Coach u Latviji

VDL Bus & Coach debitirat će u sektoru javnog prijevoza u Latviji

Počevši od 01. Kolovoza s 30 autobusa Futura FMD2-129, 1x Futura FMD2-135 i 21 kom MidEura u međugradskim linijama latvijska tvrtka za prijevoz putnika BBus jača svoju transportnu operativu u regijama Riga, Saldus i Kuldiga.

Narudžba BBusa četvrta je po redu narudžba VDL Bus & Coach-u u kojoj se Future koriste u sektoru javnog prijevoza. Krajem prošle godine VDL je debitirao u javnom i međugradskom prometu na Islandu s 5 kom  Futura, ovog mjeseca autobus Éireann poslao je 30 VDL autobusa u međugradski prijevoz u Irskoj, a ove godine još 53 dvokatne Future FDD2-141 će biti isporučene Irskoj nacionalnoj transportnoj upravi (NTA), koja će se koristiti na regionalnim i prigradskim autobusnim linijama.

Svestranost
"Suradnja s BBusom za nas je vrlo vrijedna", kaže Marcel Jacobs, komercijalni direktor VDL Autobusa.“Jasno je da s ovim partnerom činimo još jedan važan korak naprijed. Mi smo ponosni na to. VDL Bus & Coach godinama gradi autobuse koji nisu samo pogodni za putovanja na daljinu, nego i za međugradske i redovne usluge. S primjenom VDL autobusa za visokokvalitetni javni prijevoz u Latviji možemo pokazati koliko je naš asortiman Futura svestran. ” Sve Future su opremljene sustavima kamera i indikatorima odredišta. Osim toga, autobusi su optimizirani za prijevoz maksimalnog broja putnika. Svih 31 Futura je prilagođeno invalidskim kolicima za putnike s poteškoćama u kretanju. To se odnosi i na 21 MidEuros, tour Basic autobusi 15+1 temeljeni na Mercedes Sprinter 514CDI. Duljina vozila je 8.067 mm.

BBus
“S raspoređivanjem ove nove flote VDL -a, uvjereni smo u moderne autobuse koji će pokazati kvalitetu na novoj razini na letonskom tržištu ", kaže Vitalijs Komars, izvršni direktor BBus -a." Na ovaj način može poboljšati našu uslugu našim putnicima i osigurati optimalno iskustvo putovanja. Mi to znamo jer je VDL Bus & Coach jedan od najvećih proizvođača autobusa u Europi koji odlično proizvodi autobuse. No, oni također imaju kvalitetu održivosti, što je za nas bilo važno razmatranje za odabir VDL -a. ”
Latvijska tvrtka B-Bus osnovana je 1998. godine i ima više od 20 godina iskustva u prijevozu putnika u Latviji i Litvi. Danas tvrtka pruža usluge javnog prijevoza koristeći 550 autobusa na 200 linija i zapošljavajući 1.000 radnika. Svake godine autobusi njihove tvrtke prelaze 25 milijuna kilometara i prevozi 30 milijuna putnika.

Uspješan i fleksibilan asortiman
VDL Bus & Coach već je nekoliko godina uspješan s Futurom u javnom prijevozu. Za to se svakodnevno koriste stotine Futura. Na primjer, Futura FHD2 i FMD2 se koriste u raznim operacijama u Irskoj, Francuskoj i Skandinaviji te na dvokatnoj Futuri FDD2 u Nizozemskoj, Italiji, Francuskoj i Njemačkoj. Na taj su način putnici udobno smješteni i dovezeni do odredišta diljem Europe kvalitetnim autobusom u javnom prijevozu. Međunarodni međugradski segment posljednjih je godina znatno porastao. 

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »