VDL Bus & Coach predstavio novu VDL Citéu LLE Electric

Objavljeno: 16.08.2016 u 08:10

Nedavno predstavljena nova varijanta VDL Citee LLE, Citéa LLE-99 također je dostupna u potpuno električnoj verziji. VDL Bus & Coach kombinira koncept laganog ulaska s učinkovitim, mirnim električnim pogonskim sklopom. Uvođenjem ove 9,9 metra dugačke varijante znači da područja s manjim obujmom putnika sada mogu imati koristi od nula emisije javnog prijevoza.

Ekspanzija VDL Bus & Coach električni pogon

Razvoj VDL Citee LLE Electric je važan korak u širenju VDL Bus & Coach vozila s nula emisijom. Ovime je nadopunjena ponuda uz Citea SLF Electric (niski pod) za standardni gradski prijevoz i SLFA električni (artikuliran niski pod) za prijevoz većeg broja putnika, Citea LLE-99 Electric sada nudi rješenje za gradski i regionalni prijevoz autobusnim linijama s nižim brojem putnika.

Citéa LLE-99 Electric je izgrađena sa 150 kW elektromotorom i 180 kWh baterijom. Kao tradicionalni LLE, koji je poznat kao lagani prvak, masa praznog vozila i dalje je vrlo niska, što je rezultiralo iznimno učinkovitim autobusom koji postavlja nove standarde u smislu prosječne potrošnje energije. Kako bi se dodatno optimizirala operativna uporaba moguće je instalirati pantograf sustav kao dodatak standardnog priključka za punjenje, omogućujući brzo punjenje do 270 kW.

Spremni za budućnost

S povećanom potražnjom za električnim autobusima, smjer javnog prijevoza u budućnosti je jasan. VDL Bus & Coach je uvjeren da uz kontinuirani razvoj i širenje Citea električnog pogona može zadovoljiti potražnju za nula emisijom javnog prijevoza u vrlo bliskoj budućnosti. Kontinuirano optimizirati električne pogonske opcije i baterije je budućnost koja će biti čista, mirna i učinkovita što se tiče VDL Bus & Coach-a.

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »