VDL Bus & Coach isporučio je 25 Citea gradskih autobusa u Švedsku

Objavljeno: 12.07.2016 u 13:23

U lipnju 2016. godine, VDL Bus & Coach isporučio je  23 VDL Citea LLE gradskih autobusa za Transdev Sverige. To su bile prve VDL Citea LLE verzije s 3 vrata koje će biti isporučene u Švedsku nakon njihovog predstavljanja na Busworld-u 2015. Sve VDL Citea LLE će se staviti u službu u gradu Umeå, najvećeg grada na sjeveru Švedske koji je poznat kao " grad breza'' zbog svojih brojnih breza raspoređenih ulicama. Ovi su autobusi iz tog razloga obljepljeni motivom lista breze. 

VDL Citea LLE verzija s 3 vrata

25 VDL Citea Light Low Entry (lagani niski ulaz) optimalno su prilagođeni kako bi se zadovoljile potrebe Transdev Sverige. VDL Citea LLE-120 je izgrađena s konfiguracijom 1-2-1 vrata, 38 + 1 mjesta za sjedenje, 44 stajaćih mjesta za putnike i jedan prostor za invalidska kolica. Osim toga, autobusi su opremljeni s 'Nordic Pack', koji uključuje dodatnu izolaciju i grijanje za hladne klime u Švedskoj. Verzija s 3 vrata pruža još veći spektar mogućnosti implementacije. Jedna od najvažnijih prednosti je izuzetno niska masa praznog te je znatno je niža potrošnja goriva od konvencionalnih autobusa. To ne samo da dovodi do značajnog smanjenja štetnih emisija, nego i nižih operativnih troškova. Dodajmo još i dugi vijek trajanja i VDL Citea postaje maksimalna "Dobit vlasništva".

Transdev Sverige AB

Transdev Sverige AB obavlja usluge prijevoza pod ugovorom regionalnim tijela javnog prijevoza u cijeloj Švedskoj, a također prevozi i vlastite komercijalne željezničke i autobusne linije. Transdev je jedan od najvećih švedskih operatora putničkih usluga. Sigurnost, pouzdanost i usluga korisnicima su glavni prioriteti Transdeva i oko 3.700 ljudi zaposleno je u cijeloj zemlji kako bi se osigurali svi ovi standardi. Transdev Sverige je dio Transdev Group, svjetskog lidera u mobilnosti. Sa 83.000 zaposlenih u 19 zemalja, grupa posluje s 43.000 vozila i 22 tramvajskih mreža. U 2015. godini, Transdev je ostvarilo 6,6 milijardi eura prometa.

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »