Prva VDL Futura FMD2-135 isporučena u Finsku

Objavljeno: 01.02.2016 u 08:01

Krajem prosinca 2015. godine VDL Bus & Coach isporučio je prvu VDL Futuru FMD2-135 za finsku tvrtku Pohjolan Liikenne. Novost na ovoj dvoosovinskoj Futuri FMD2 je njegova duljina od 13,5 metara, te broj sjedala do 63 + 1 + 1 ili više prostora za noge u svrhu komfora putnika.

Pohjolan Liikenne, jedna od najvećih finskih autobusnih tvrtki, poslala je brojne narudžbe prema VDL Bus & Coach u prošlosti, ali ovo je prvi ua autobus ovakvoga raspona. "Finsko javno prijevozničko tržište je izuzetno konkurentno, što znači da kao operator moramo pronaći nove načine za povećanje profitabilnosti i privlačenje putnika. Vjerujemo da će nam nova VDL Futura FMD2-135 pomoći u postizanju tih ciljeva ", kaže Heikki Alanko, predsjednik Pohjolan Liikenne. VDL Futura 13,5 m je u službi od početka siječnja, pružajući međugradski prijevoz između Helsinkija i grada Turku.

VDL Futura FMD2

VDL Futura FMD2 je isplativi svestrani autobus koja služi za najam i međugradske transporte usluge. Visina poda od 1.250 mm omogućuje jednostavan ulazak i izlazak. Široka centralna vrata (dostupna kao opcija) mogu biti opremljena s liftom koji omogućuje putnicima s tjelesnim invaliditetom siguran ulazak i izlazak iz autobusa. Vlasnik / operator će uvidjeti da Futura FMD2 nudi ˝Dobit vlasništva ˝ radi niske neto težine, smanjene potrošnje goriva, visokog kapaciteta putnika, prostranog prtljažnog prostora i niskih troškova rada što čini VDL FUTURA FMD2 vrlo isplativim ulaganjem.

Dvije VDL Future FMD2-135 / 370 za Pohjolan Liikenne imaju duljinu od 13,5 metara, a opremljene su s 49 + 1 + 1 mjesta za sjedenje. Dakle, ove dvoosovinske VDL Future će imati udoban aranžman s puno prostora za noge. Osim toga, obje luksuzne VDL Future su prilagođene za ovog kupca da uključuje aparat za kavu, informacijski sustav za putnika, utičnice od 230V snage na svakom sjedalu i Wi-Fi.

Pohjolan Liikenne                                   

Pohjolan Liikenne je jedan od najvećih finskih autobusnih tvrtki. S flotom od 500 autobusa, tvrtka pruža lokalne, regionalne i usluge putovanja na duge udaljenosti uglavnom u južnoj Finskoj. Godišnji promet je 91 milijun €, a tvrtka zapošljava 1000 ljudi. Pohjolan Liikenne autobusi i turistički autobusi prevoze oko 30 milijuna putnika na ukupno 30 milijuna kilometara godišnje. Pohjolan Liikenne je podružnica VR, finske nacionalne željezničke tvrtke.

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »