POLET Vinkovci Ponosni vlasnik novih VDL CITEA gradskih autobusa

Objavljeno: 06.02.2020 u 11:26
POLET Vinkovci

PRVA NARUDŽBA VDL GRADSKIH AUTOBUSA U HRVATSKOJ !  

7x VDL Citea LLE-120 isporučeno u Polet d.o.o. Vinkovci

Ovoga tjedna VDL Bus & Coach isporučio je 7 gradskih autobusa VDL Citea LLE-120 hrvatskom javnom prijevozničkom poduzeću Polet d.o.o. iz Vinkovaca, grada na krajnjem istoku Hrvatske. Dostava se odvijala preko VDL uvoznika Presečki Grupa d.o.o. iz Krapine. Ovo su prvi autobusi modela VDL Citea koji su isporučeni u Hrvatsku. Svi autobusi opremljeni su ekonomičnim motorom Euro 6 (zadnje generacije) i biti će raspoređeni na raznim gradskim linijama u Vinkovcima.

„Nažalost, u Vinkovcima se smanjuje broj putnika u javnom prijevozu. Dolaskom ovih novih autobusa koji nude puno udobnosti i sigurnosti, možemo promijeniti navike lokalnih stanovnika ", kaže g. Mijat Kurtušić, direktor Poleta. „7 autobusa VDL Citea poboljšati će kvalitetu javnog prijevoza. Ovim projektom Polet također želi olakšati prijevoz osobama s invaliditetom, ljudi u invalidskim kolicima i starijih osoba. Pored toga, svi su autobusi opremljeni motorom Euro 6, što pokazuje visoki prioritet koji dajemo okolišu. "

Prilagođeno zahtjevima kupaca

VDL Citea LLE-120 za Polet imaja raspored sjedišta 38 + 3 + 1 i ekstra široko sjedalo sprijeda. Model VDL Light Low Entry (lagani niski ulaz) lako su dostupni ljudima kojima je pomoć potrebna pri ulasku/izlasku zahvaljujući niskoj ulaznoj razini poda. Invalidska kolica i dječja kolica mogu se lako ukrcati i zauzeti sjedalo u prostranom prostoru za invalidska kolica zahvaljujući velikoj platformi predviđenoj toj namjeni pri stražnjim vratima i punoj funkciji klečanja autobusa što omogućuje dodatno olakšani pristup autobusu.

Osim optimalne pristupačnosti, u obzir su uzeti i vremenski uvjeti u Hrvatskoj. Primjerice, svi Citea LLE-120 modeli dvostruko su ostakljeni i opremljeni velikim Thermo King DS-805 sustavom klimatizacije. Povoljna potrošnja goriva i niska emisija CO2 također doprinose udobnosti i putnika i stanovnika Vinkovaca.

Polet d.o.o.

Hrvatska prijevoznička tvrtka Polet d.o.o. krenula je u organizirani prijevoz putnika 1964. Od tvrtke koja je u početku upravljala s 5 autobusa, Polet je prerastao u glavnog prijevoznika u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Grad Vinkovci većinski je vlasnik Poleta s osnovnim udjelom od 62,22%. Oko 50% voznog parka Polet sastoji se od autobusa VDL Bus & Coach.

Presečki Grupa d.o.o.

Presečki Grupa d.o.o. predstavlja VDL Bus & Coach u Hrvatskoj od 2007. godine sa sjedištem u Krapini.

Kao ekskluzivni VDL uvoznik u Hrvatsku, Presečki Grupa nudi kompletnu ponudu VDL Bus & Coach modela autobusa i odgovorna je za usluge prodaje, servisa i isporuku rezervnih dijelova.

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »