Narudžba VDL Citee LLE-127 za Pohjolan Liikenne

Objavljeno: 29.06.2017 u 09:29

Finski autobusni prijevoznik Pohjolan Liikenne već je po peti put postavila narudžbu za VDL Citea prema VDL Bus & Coachu. Ova najnovija narudžba se sastoji od 23 VDL Citee LLE-127 i slijedom je narudžba za 5 VDL Citea LLE-127 i 24 Citeas XLE-145 isporučene prošle godine za Espoo, grad u blizini Helsinkija. Pohjolan Liikenne je još jednom izabrala VDL Citeu LLE-127 za 1-2-1 vratima koja pojednostavljuju ulazak i izlazak i osiguravaju optimalan protok putnika. Nove VDL Citee će se koristiti na isti način u Espoo kao i VDL Citea LLE-127 koja je isporučena prošle godine. Dostava će se održati krajem studenog ove godine.

VDL Citea LLE-127

VDL Citea LLE-127, duljine 12,7 metara, najduža je inačica VDL Citea LLE. Dijeljena međuosovinska razmaknica pruža mjesta za još četiri sjedala od 12 metara. U usporedbi s sličnim autobusima s istim brojem sjedala, VDL Citea LLE-127 također koristi prednosti niske ukupne težine: smanjena potrošnja goriva, niže emisije štetnih tvari i smanjenje troškova održavanja što znači niži TCO i veći profit vlasništva.

Zbog niske potrošnje goriva i smanjenja emisija štetnih tvari, autobusi ne samo da tvore sredstva za Pohjolan Liikenne već i stanovnike Espooa. Nove VDL Citee imaju posebnu zaštitu od korozije ispod podne obloge na svim podnim elementima i izolacijskim materijalima XPS bočnog zida. Za to se odlučilo za Pohjolan Liikenne jer su interijeri autobusa očistili pod pritiskom. Na taj način se minimizira prodiranje vlage, produljujući život unutrašnjosti.

Pohjolan Liikenne

Pohjolan Liikenne jedna je od najvećih finskih autobusnih tvrtki. Uz flotu od 550 autobusa i turističkih autobusa, tvrtka pruža lokalne, regionalne i dugoročne usluge uglavnom u južnoj Finskoj. Godišnji promet iznosi 95 milijuna eura, a tvrtka zapošljava 1000 ljudi. Autobusi i turistički autobusi Pohjolan Liikenne prevoze oko 30 milijuna putnika sa ukupno 30 milijuna kilometara godišnje. Pohjolan Liikenne je podružnica VR, finske nacionalne željezničke tvrtke.

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »