Isporuka za Connexxion - 100 x VDL Citea Electric i 18 x VDL Futura dvokatni autobus

Objavljeno: 28.04.2017 u 09:23

Nizozemski javni prijevoznik Connexxion poslao je narudžbu VDL Bus & Coach-u za ne manje od 100 Citeas SLFA Electric. To je najveća narudžba za električne autobuse u povijesti VDL-a i time Connexxion i njegovu matičnu tvrtku Transdev čine najvećom flotom električnih autobusa u Europi. Narudžba također uključuje 18 VDL Futura FDD2. Ovo je prvi put da će dvokatni autobusi biti korišteni za javni prijevoz u Nizozemskoj. Svi autobusi i turistički autobusi su namijenjeni za koncesiju Amstelland-Meerlanden u pokrajini Sjeverna Nizozemska, koncesijom koju karakterizira velika potražnja putnika.

"Ovo je prva faza u prijelazu na potpuno nula-emisijom javnog prijevoza za Amstelland-Meerlanden. Naravno, koristimo sve što smo naučili u koncesiji za jugoistočni Brabant, gdje nam je  VDL uspješno isporučio 43 artikulirane VDL Citea Electric autobuse. Stoga imamo veliko povjerenje u proizvod i suradnju s VDL-om ", kaže Eric van Eijndhoven, direktor javnog prijevoza za Connexxion.

Ard Romers, direktor VDL Bus & Coach Nederland kaže: "Želimo biti vrhunski stručnjaci na području e-mobilnosti. Prošle smo godine poduzeli velike korake ka daljnjem jačanju našeg položaja. Također nudimo i prilagodbu kako bismo zadovoljili želje i zahtjeve prijevoznika. Korištenje VDL Futura dvokatnih autobusa za vrlo prometne linije usluga dobar je primjer. Stoga smo posebno ponosni na ovaj mega-poredak za ukupno 118 vozila. "

VDL Citea SLFA Electric

100 VDL Citea Electric bit će razmještene za autobusne linije koji prevoze u Schipolu i okolici te na brzim linijama prijevoza autobusom unutar koncesijskog područja. Autobusi su istog tipa kao i artikulirani autobusi koje koristi Hermes u Eindhovenu. Sa 100 jedinica, međutim, to će biti najveća flota električnih autobusa u Europi. Autobusi će imati punjenje svojih baterija periodično kako bi mogli raditi 24 sata dnevno. Na stajalištima će se nalaziti mjesta gdje će se autobusi puniti noću, po potrebi. Svaki od električnih autobusa vozit će više od 100.000 km godišnje, a opremljeni su najnovijom tehnologijom akumulatora koja udovoljava najvišim i najstrožim europskim zahtjevima.

VDL Futura FDD2

VDL Futura dvokatni autobusi namijenjeni su za brzu tranzitnu liniju između Haarlema i južnog Amsterdama. Potreba za prijevozom toliko je velika da je donesena odluka o korištenju VDL Futura dvokatnih autobusa. Duljinom od 14,1 metara ima mjesta za 86 putnika. Izgradnja vrata će biti prilagođena zahtjevnom javnom prijevozu. Kako bi optimizirali protok putnika na ulazu i izlazu, zasloni će biti postavljeni izvana kako bi pokazali gdje su i dalje dostupna slobodna mjesta.

Transdev

Transdev je aktivan u Nizozemskoj pod robnim markama Connexxion Openbaar Vervoer, Connexxion Taxi i Witte Kruis. Grupa Transdev posjeduje lokacije u 19 zemalja i aktivna je za prijevoz putnika i mobilnu njegu. Međunarodno, Transdev nudi razne vrste prijevoza: autobusni, taksi i željeznički, lagane tračnice, trajekata i bicikala. Tvrtka zapošljava više od 83.000 ljudi pod imenom Transdev.

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »