Isporuka 166 gradskih autobusa VDL Citea za Arrivu Nizozemska

Objavljeno: 11.01.2017 u 10:58
Isporuka 166 gradskih autobusa VDL Citea za Arrivu Nizozemska

Tvrtka za prijevoz putnika Arriva je prva tvrtka u svijetu koja je preuzela isporuku potpuno novih VDL Citea LLE-99 Electric gradskih autobusa. Od nedjelje, 11. prosinca 2016. godine, datum na koji je započela koncesija nizozemskog Limburga, 12 kom VDL Citea LLE-99 Electric su dostavljene u Venlo, a u Maastricht 4 kom VDL Citee SLF-120. VDL Bus & Coach je tako isporučio ukupno 166 kom VDL Citea za cijelu Limburgsku koncesiju.

"Mi smo posebno ponosni što smo odjednom bili u mogućnosti isporučiti toliko autobusa za Arriva Nederland", rekao je Willem van der Leegte, predsjednik VDL Groep. " Također nam je jako drago da se Arriva odlučila za električne modele Citéa, uključujući i naše potpuno nove verzije sa 9.9 metara. Suradnja s Arrivom će se proširiti i dalje, jer ćemo mi također provoditi održavanje autobusa. "

VDL Citea LLE-99 Electric

U Citea LLE-99 Electric, VDL Bus & Coach kombinirao je koncept laganog niskog ulaska (Light Low Entry) s mirnim, učinkovitim električnim pogonskim sklopom. Kao i kod tradicionalne LLE, koja ima reputaciju prvaka laganih autobusa, neto težina je zadržana vrlo niskom. S verzijom od 9.9 metara, uz tihi rad urbanih i regionalnih autobusnih linija, putnici će također imati koristi od nula emisije štetnih plinova. Sve električne VDL Citee su opremljeni sa sustavom brzog punjenja pomoću pantografa.

131 VDL Citea LLE i 19 VDL Citea SLF

Narudžba koju je osvojio VDL Bus & Coach sastoji se od daljnjih 103 VDL Citea LLE-120, 28 VDL Citea LLE-99 i 19 VDL Citea SLF-120. VDL Citea LLE odlikuju se iznimno niskom neto masom, sa glavnim prednostima u znatno manjoj potrošnji goriva u odnosu na konvencionalne autobuse i nižie troškove održavanja. Ušteda goriva ne znači samo smanjenje operativnih troškova, već značajno smanjuje i emisije CO2. Nova, kraća varijanta, VDL Citea LLE-99 (9,9 metra), je posebno dizajnirana za slabo naseljena područja, a za planirane usluga s jasnim ciljem i vremenom. U područjima s manjom potražnjom za prijevoz raspoređivanje manjih autobusa doprinosi zelenoj slici. VDL Citéa SLF (Low Floor), s potpuno ravnim podom, kompaktnim dimenzijama i velikoj upravljivosti, idealni je gradski autobus. Svi autobusi su opremljeni s Wi-Fi i USB utičnicama za svako sjedalo.

Arriva Nederland

Arriva Nederland je dio Arriva Group, podružnica Deutsche Bahn. Arriva je vodeća tvrtka za prijevoz putnika, koji djeluju u 14 europskih zemalja. U Nizozemskoj Arriva zapošljava 6.000 djelatnika u pokrajinama Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, North Brabant, Overijssel i Južnoj Nizozemskoj. 

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »