Električni VDL Citea LLE 9.9 m

Objavljeno: 14.02.2018 u 08:36
Električni VDL Citea LLE 9.9 m

Prvi Električni VDL 10 m gradski autobus stiže na prometnice

8. veljače 2018. prvih 7 Citea Electric krenulo je u službu za Voyages Emile Weber iz Luksemburga Ovo je VDL-ova prva narudžba za e-autobuse, uključujući infrastrukturu za naplatu u Luksemburgu. Ove Citee LLE-99 Electric će biti razmještene u općini Bettembourg, čineći to najvećim električnim voznim parkom koji trenutno posluje u Luksemburgu. Ovi e-autobusi će pokriti udaljenosti od oko 1.400 km dnevno.
 
Duljina od 9,9 metara, odnosno kapacitet autobusa je prikladan za specifične zahtjeve koje ovo područje nameće. Dopunska prilagodba mogućnosti (brzo punjenje) koristi se kako bi se autobusi optimalno raspodjelili tijekom dana. Autobusi noću koriste polagano napajanje i opet se isporučuju s energijom preko pantografa na krovu ili utikačem. Kao dobavljač sustava, VDL je odgovoran za isporuku električnih autobusa i stanica za punjenje, uključujući i instalaciju, te za provedbu projekta.
 
Ard Romers, direktor VDL Bus & Coach Nederland-a, kaže: "Nizozemska sada ima 9 projekata implementacije E-Mobility, što ga čini dokazanim tranzicijskim partnerom za učinkovite sustave javnog prijevoza s nultom emisijom. Osim toga, naša čista i učinkovita električna vozila su u svakodnevnom radu u nekoliko njemačkih gradova. S ovim iskustvom, mi smo dobar izbor za luksuznu ambiciju Luksemburga da održivi javni prijevoz bude održiv. "

VDL Citea LLE-99 Electric

VDL Citea LLE-99 Electric posebno je razvijen autobus za manje prometne gradske i regionalne autobusne linije, tako da ta područja također mogu iskoristiti nultu emisiju javnog prijevoza. Obično su električni autobusi puno teži od konvencionalnih dizelskih autobusa. Veća težina znači manje putnika i veću potrošnju. Međutim, VDL Citea LLE poznat je kao lagani prvak, a VDL Bus & Coach je uspio zadržati vrlo nisku težinu za električnu varijantu, postižući smanjenje do više od 1.000 kg u usporedbi s konvencionalnim dizelskim autobusom od 12 metara.

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »