E-VDL u njemačkim gradovima

Objavljeno: 12.01.2021 u 07:38
E-VDL u njemačkim gradovima

3 njemačka grada oslanjat će se na električne VDL Citeae iz VDL Bus & Coach u narednim godinama

Isporukom ukupno 16 električnih autobusa u razna mjesta, VDL Bus & Coach pomaže da javni prijevoz u Njemačkoj bude još održiviji. Sa po 7, 6 i 3 kom VDL Citeae, Plön, Völklingen i Neuss odabiru ostvariti svoje ambicije za životnijim gradom u narednim godinama.
Izvršni direktor Boris Höltermann iz VDL Bus & Coach Deutschland GmbH vidi jasan trend;
"Kako postaje dostupno sve više subvencija, izbor za kupnju autobusa s nula emisijom postaje lakši. To će omogućiti ne samo velikim već i manjim gradovima da postignu brže i učinkovitije željeno ozelenjavanje. Ovo je važan razvoj za VDL Bus & Coach zbog njegovog kontinuiteta i širenja. Želimo iskoristiti svoje iskustvo kao Europski lider na polju električnog javnog prijevoza što je šire moguće. "

Citea SLF-120 i SLFA-180

Do listopada 2022. g. VDL Bus & Coach opskrbljivati će električne autobuse Plönu, grad na sjeveru njemačke pokrajine Schleswig-Holstein. Narudžba je za 7 Citeae SLF-120 Electric, koji će biti punjeni noću na depou. Kapacitet baterija je 350 kWh.
Tijekom sljedeće 3 godine 6 Citeae također će krenuti cestom u Völklingenu. Ovaj grad u Saarlandu će na raspolaganju imajti 5 kom Citea SLF-120 Electric i 1x Citea SLFA-180 Electric. Ovi autobusi se također neće puniti na ruti već na depou.
VDL Bus & Coach isporučuje i 2x Citeas SLF-120 Electric i 1x Citea SLFA-180 Electric za Stadtwerke Neuss, blizu Düsseldorfa. Iako se ti autobusi također pune na depou, vozila su također opremljena i pantografom. Takva alternativa brzog punjenja jedna je od mogućnosti korištenja autobusa u na duljim linijama.

Četiri milijuna električnih kilometara

Plön, Völklingen i Neuss pridružuju se gradovima Münster, Köln, Osnabrück, Oberhausen-Bottrop, Leipzig i Kiel, koji već svakodnevno daju doprinos cilju VDL Bus & Coach-a u Njemačka: "Ciljamo na nulu".

Od prvih 5 VDL Citea SLF-120 Electric za Münster 2015. godine, do danas je u Njemačkoj isporučeno više od 100 potpuno električnih vozila, što predstavlja više od 4 milijuna iskustvenih električnih kilometara u javnom prijevozu.
Höltermann: "Naša suradnja s ove tri nove lokacije pokazuje da imamo povjerenja gradova i općina što nas obvezuje učiniti javni prijevoz održivim. 

Prilike za budućnost

Utjecaj COVID-19 na javni prijevoz i turizam je značajan. VDL Bus & Coach također se prilagodio novoj stvarnosti. Klaas Mulder, voditelj prodaje za autobusni i javni prijevoz kaže; "Jasno je da je potražnja za autobusima naglo opala kao rezultat pandemije koronavirusa, ali mi nastavljamo tražiti rješenja u suradnji s kupcem. Primjerice, nedavno smo predstavili cijelovit set preporuka za asortiman Futura i Citea kojima će se smanjivati rizik od zaraze tijekom putovanja."
Mulder vidi dovoljno mogućnosti na njemačkom tržištu, kako kratkoročno tako i dugoročno: "Možemo vam kao primjer predstaviti naš naš MEDIBUS koji se trenutno koristi u opsežnoj studiji Instituta Robert Koch (RKI) u širenje COVID-19 u Njemačkoj. ali vidimo i sve veću potražnju za našim Futura FDD: dvokatni autobus koji se u potpunosti razvija i izrađuje za upotrebu u javnom prijevozu.

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »