E-VDL Citea / Köln

Objavljeno: 14.02.2020 u 14:19
E-VDL Citea / Köln

S 53 električne Citeae, KVB Köln potvrđuje posebnu suradnju s VDL Bus & Coach

 

Tvrtka za javni prijevoz KVB Köln naručila je 53 električne VDL Citeae od VDL Bus & Coach, koje će raditi u centru grada Kölna. Narudžba je za 48 zglobnih autobusa Citea SLFA-181 Electric BRT dizajna i 5 Citea SLF-120 Electric autobusa. Ovom narudžbom KVB poduzima novi korak ka punoj elektrifikaciji svog voznog parka. Početne isporuke predviđene su za posljednji kvartal 2020. godine.

Boris Höltermann, generalni direktor VDL Bus & Coach Deutschland GmbH s ponosom kaže, „KVB je 2016. naručio prvi potpuno električni zglobni Citea autobus. Odluka za ovu narednu narudžbu čini nas vrlo ponosnima jer pokazuje da su se vozila dokazala u svakodnevnoj uporabi. Nastavit ćemo našu suradnju s povjerenjem i zajedno s KVB-om poduzeti još jedan važan korak prema "CILJ ZA NULA EMISIJOM".

 

Predhodnica u e-mobilnosti

Suradnja KVB Köln i VDL Bus & Coach na području električnih autobusa seže dugo godina. Još 2016. VDL je isporučio prvih 8 VDL Citea SLFA-181 Electric KVB-u. To je KVB učinilo prvim prijevoznikom u Europi koji je upotrijebio zglobne e-autobuse u svojoj floti.

 

100% autobusi bez emisija u Kölnu

Kao rezultat ove nove narudžbe, KVB će do kraja 2021. zamijeniti četvrtinu svoje flote dizela električnih vozila. Cjelokupni energetski zahtjev za 53 Citeae Electric je korištenje baterije, što znači da je grijanje, klimatizacija, rasvjeta i stroj za karte također na električni pogon. Autobusi su, dakle, 100% bez emisija. To će dovesti do čišćeg zraka u gradu, a time i do veće udobnosti za stanovnike Kölna.

 

Na putu do 50 milijuna električnih kilometara

450 VDL električnih autobusa svakodnevno prijeđe 100.000 kilometara u mnogim europskim gradovima i regijama. Broj kilometraže na električni pogon sada iznosi gotovo 50 milijuna. Ova će prekretnica biti postignuta u prvom kvartalu 2020. godine. Više od 300 električnih VDL autobusa prometuje samo u Nizozemskoj. Doprinose čistijem okolišu štedeći više od 20.000 tona emisija CO2 godišnje.

 

Kölner Verkehrs-Betriebe AG

Kölner Verkehrs-Betriebe AG (KVB), četvrtia je najveća njemačka putnička tvrtka za prijevoz, osigurava javni prijevoz u Kölnu i okolici. Flota se sastoji od 382

vlakova i tramvaja, te 330 autobusa. Više od 3.400 zaposlenika osigurava da sve funkcionira svakodnevno na više od 60 autobusnih, tramvajskih i željezničkih pruga. KVB prevozi gotovo 800.000 ljudi svaki dan.

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »