De Lijn postavio veliku narudžbu prema VDL Bus & Coach

Objavljeno: 27.08.2015 u 09:48
De Lijn postavio veliku narudžbu prema VDL Bus & Coach

Belgijska tvrtka za prijevoz putnika De Lijn postavio je još jednu veliku narudžbu prema VDL Bus & Coach. Ukupno, redoslijed uključuje 67 x VDL Citea SLE i 9 x VDL Citea SLFA. Također, tu je mogućnost da bi se narudžba mogla proširiti početkom 2016. koja bi uključivala još 121 x VDL Citea SLE i 10 autobusa za poduku vožnje VDL Citea SLE s drugim setom pedala za instruktora vožnje.

"Oduševljeni smo što nam je De Lijn opet ukazao svoje povjerenje. Nakon narudžbe 120 hibridnih gradskih autobusa to je već druga velika narudžba od De Lijn koji je stigla u manje od dvije godine ", rekao je Peter Wouters, direktor VDL Bus Roeselare, tvornice gdje se VDL Citee grade za De Lijn.

Prvi novi autobusi će biti isporučeni početkom 2016. VDL Citea će svoju službu vršiti na različitim linijama u Flandriji.

Manje goriva - niže emisije - veća udobnost

Prema De Lijn-u, novi autobusi su poboljšanje u područjima kao što su potrošnja goriva, utjecaj na okoliš, pristupačnost i udobnost. Na primjer, autobusi troše 22% manje nego dizel autobusi koje oni zamjenjuju, što čini godišnju uštedu od 535,000 litara dizela i smanjenje emisije 1.429 tona CO2.

Štoviše, nakon nadogradnje ove flote 90% autobusa će biti sa invalidskim kolicima, dok je ta brojka trenutno 77%. S novim vozilima postotak autobusa s klima uređajem će porasti na 75%.

Prednosti modularne gradnje

Modularna gradnja raspona VDL Citee omogućuje da se svi modeli koriste od karakterističnih Citea značajki. Inovativna lagana konstrukcija znači da Citea ima nisku neto težinu. To, u kombinaciji s učinkovitim motorima, rezultira manjom potrošnjom goriva i nižom emisijom štetnih tvari. Kontinuirani niski pod ili niske podne konstrukcije na ulaznim i izlaznim vratima poboljšavaju pristupačnost. Savršeno uravnotežen sustav kontrole klime osigurava najoptimalniju temperaturu. Skladno podudaranje boja daje vrlo prostran osjećaj. Dizajn konzola sjedala (slobodno viseća sjedala) osigurava puno prostora za noge i stoga optimalnu udobnost sjedenja. Budući da je cijeli kat slobodan od prepreka, autobus je lako čistiti. Modularna konstrukcija također pruža mnoge prednosti u vezi s popravcima, održavanjem i opskrbom dijelova. Dodamo li još da VDL Citea ima dugi vijek trajanja rezultat je maksimalna 'Dobit vlasništva'.

VDL Citea SLE

Glavnina De Lijn vozila se sastoji od VDL Citea SLE, gdje LE predstavlja Low Entry (nizak ulazak). Niska podna konstrukcija na ulaznim i izlaznim vratima pruža optimalnu pristupačnosti za osobe u invalidskim kolicima i putnicima s kolicima za bebu. Klima pruža dodatnu udobnost putovanja. VDL Citea SLE za De Lijn imaju duljinu od 12 metara, a može nositi 110 putnika, s 37 sjedećih i 73 stajaćih mjesta.

 VDL Citea SLFA

Zglobna VDL Citea SLFA (niskopodni - zglobni) za De Lijn imaju duljinu od 18 metara, te su opremljeni s 47 sjedećih mjesta i 114 stajaćih mjesta.

Za ovaj model također, niska podna konstrukcija čini ga iznimno lakim za ulazak u autobus i nudi optimalan pristup za putnike s dječjim kolicima ili invalidskim kolicima. To se odnosi na prednji dio autobusa i odjeljak iza artikulacije. U odjeljku ispred artikulacije je velika platforma koja pruža prostor za invalidska i dječja kolica. Tijekom dizajna VDL Citea SLFA znatnu pozornost posvećena je protoku putnika od ulaznih do izlaznih vrata. Ovaj model također ima klima uređaj za dodatnu udobnost putovanja.

V.V.M. De Lijn

De Lijn je trgovački naziv za 'Vlaamse Vervoermaatschappij', Flamanska Transport Kompanija autonomnog javnog poduzeća za grad i regionalne autobusne i tramvajske službe u Flandriji. De Lijn se zalaže za kvalitetu orijentiranu na kupca javnog prijevoza. Tvrtka također ima snažnu predanost pružanju pravovremene, pouzdane i brze usluge s dovoljno kapaciteta, frekvencije i sigurnosti. Ukupno, to uključuje oko 10.500 radnika, od kojih je oko 8.100 zaposleno u V.V.M. De Lijn. Preostalih 2.400 radi za autobusne tvrtke koje pružaju usluge u ime V.V.M. De Lijn.

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »