Citea Electric u Leipzigu

Objavljeno: 14.05.2020 u 12:43
Citea Electric u Leipzigu

Leipzig prelazi na električni autobusni prijevoz sa VDL Citea Electric 

VDL Bus & Coach isporučit će 21 Citeu SLF-120 Electric s pripadajućom infrastrukturom za punjenje LVB-u, Leipzigovom javnom prijevozniku. Vozila će se isporučiti od kraja 2020. LVB se zalaže za razvoj prve tri potpuno električne autobusne linije u skladu s gradskim ciljevima za čišćim okolišem.

"Već 2018. godine nadzorni odbor LVB-a odlučio je postupno uvesti nabavku električnih autobusa. Zadovoljni smo što sada možemo poduzeti ovaj važan korak i zajedno s VDL Bus & Coach bv dati daljnji aktivni doprinos okolišu ciljeve grada Leipziga ", kaže Ronald Juhrs, generalni direktor za tehnologiju i poslovanje tvrtke Leipziger Verkehrsbetriebe.
Boris Höltermann, generalni direktor VDL Bus & Coach Deutschland GmbH, s ponosom nastavlja, "Suradnja koja je započela 2012. dostigla je visoku točku. Vrlo smo zadovoljni ukazanim povjerenjem! Naša mreža električnih vozila proširuje se s jakim partnerom, naime Leipziger Verkehrsbetriebe ".

VDL Citeas Electric
21 VDL Citea SLF-120 Electric dugačak je 12 metara i opremljen je baterijom od 216 kWh. Vozila imaju konfiguraciju s 3 vrata. Kao rezultat toga, ovaj e-bus ima optimalan protok putnika i stoga je idealno prilagođen gradskim i regionalnim prometnim okruženjima. Vozila se tijekom dana brzo napune pomoću pantografa na krovu. Noću se autobusi pune u skladištu za punjenje. Zahvaljujući laganom konceptu Citea Electric, operativni troškovi su vrlo niski i zajamčen je maksimalan 'Profit of Ownership'. Istovremeno, nema ispušnih plinova i e-bus vozi vrlo tiho, što poboljšava kvalitetu života u okruženju. To je ugodno ne samo za putnike, već i za lokalne stanovnike.

Prijelaz na javni prijevoz nula emisija
S više od 50 milijuna električnih kilometara na satu, VDL Bus & Coach bv i dalje je lider na tržištu u području električnog autobusnog prijevoza. 670 Citeas Electric diljem Europe dnevno pređe više od 130 000 električnih kilometara, pružajući sve više i više iskustva s električnom vožnjom. I u Njemačkoj je rast ogroman. Ukupno 38 vozila u 5 njemačkih gradova do danas je prevalilo više od 2,5 milijuna električnih kilometara. Uz dodatak Leipziga, autobusi s nultom emisijom u Njemačkoj rastu sve brže.

LVB
Leipziger Verkehrsbetriebe (LVB) je općinsko poduzeće grada Leipziga i upravlja lokalnim javnim prijevozom (tramvajske i autobusne usluge) u gradu i okolici. Mreža ruta LVB je
dio regionalnog udruženja za javni prijevoz Mitteldeutscher Verkehrsverbund. Put
mreža LVB integrirana je u Središnje njemačko prometno udruženje (MDV). Osnovan 1
Siječnja 1917. nakon spajanja Velikog Leipzigovog tramvaja i Leipzig Electric
Tramvaj, tvrtka je nastavila poslovati pod nazivom Veliki Leipzig tramvaj do 29. srpnja
1938. LVB trenutno vozi 46 autobusnih linija u gradu i okolici. Ukupno 9 linija
raditi noću (10 vikendom). Uz to, LVB dnevno vozi 13 tramvajskih linija.

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »