CITEA Electric - najveća flota EU

Objavljeno: 02.03.2021 u 08:22
CITEA Electric - najveća flota EU

102 Citeae za Oslo Jug - kao najveći VDL Bus &
Coach vozni park električnih autobusa u Europi

Ovo je dosada najveća flota električnih autobusa koju će isporučiti VDL Bus & Coach koja će biti isporučena do siječnja 2022. g. 83 Citeae SLFA-180 Electric i 19  Citeae SLF-120 Electric preći će ukupno približno 7 milijuna čistih kilometara po godini.

„Želimo koristiti svoje znanje i iskustvo kao europski predvodnik u električnom javnom prijevozu kako bi doprinjeli ambicioznim klimatskim ciljevima u Oslu “, kaže Frank Reichel, generalni direktor
VDL Bus & Coach Norveška. „Naših 40 električnih Citea već prometuju u Oslu i 8 Citea na električni pogon koje se koriste kao shuttle autobusi u zračnoj luci Avinor Oslo već je prešlo gotovo 2 milijuna električnih kilometara. Iznimno smo ponosni što će se vozni park sastojati od najveće flote e-autobusa u Norveškoj i to u potpunosti od VDL autobusa. To je dodatni dokaz da je naša strategija proaktivnog pristupa tržištu u Norveškoj uspješna."

Operacija Norgesbussa

Operaciju u Oslu izvest će Norgesbuss od 9. siječnja 2022. 83 VDL-Citea SLFA-180 Electric opremljeni su krovnim pantografom i 19 Citea SLF-120 Electric ima CCS točku punjenja. Autobusi će se uglavnom puniti u garaži, što je zamišljeno kao rješenje koje pruža veliku fleksibilnost. Dostava 102 električne Citeae u Norgesbuss, najveća je narudžba za VDL Bus & Coach do danas. Ovo je za 2 autobusa više nego što je bilo isporučeno koncesiji Amstelland Meerlanden, gdje ima 100 električnih zglobnih Citea koje se koriste u zračnoj luci Schiphol u Nizozemskoj i oko nje

VDL je aktivan na polju električnog prijevoza više od 25 godina.

Od uvođenja prve Citeae SLF-120 Electric u Ženevi tijekom izložbe UITP Mobility & City Transport 2013. godine,
VDL Bus & Coach snažno se usredotočio na električnu mobilnost. Sa sada gotovo 800 autobusa u 10
zemalja i više od 150 000 kilometara u mnogim europskim gradovima i regijama svaki dan, čarobna granica od 100 milijuna električnih kilometara je na vidiku!

Citea nove generacije
VDL Bus & Coach izrastao je u jednog od najvažnijih igrača u Europi na polju e-mobility. 2021. VDL Bus & Coach predstavit će novu generaciju električnih Citea. Na temelju VDL vizija, koncept autobusa razvijen je u potpunosti zasnovan na električnom pogonu, spreman za budućnost u kojoj je nulta emisija nešto prirodno. Autobusi će biti izloženi prvi put tijekom Busworlda ovog listopada u Bruxellesu.
Između ostalog, VDL Bus & Coach predstavlja inovativni kompozitni bočni zid konstrukcije koja je 15% lakša od konvencionalne bočne stijenke. Baterija je integrirana u pod standardno. To osigurava bolju raspodjelu težine, veću stabilnost (sigurnost) i povećava se putnički kapacitet. Izbor učinkovitih komponenata, lagana konstrukcija, dobra izolacija, aerodinamični dizajn i optimalno upravljanje energijom smanjuju potrošnju energije u vozilu
do čak 30%.

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »