50 mil. električnih VDL km

Objavljeno: 26.03.2020 u 11:05
50 mil. električnih VDL km

VDL Bus & Coach slavi prekretnicu od 50 milijuna električnih kilometara i uvodi novi paket baterija

Europski tržišni lider na području električnih autobusa, VDL Bus & Coach, slavi važnu prekretnicu koja podvlači njegovu ambiciju „Cilj za nulu“: 670 VDL Citea Electric trenutno na cestama Europe ostvarilo je više od 50 milijuna električnih kilometara. Istodobno, uvođenjem novog akumulatora povećava raspon dostupnih operativnih i sistemskih rješenja.
"Tijekom protekle godine dodatno smo proširili svoj položaj u e-mobilnosti i geografski ojačali", kaže Henk Coppens, izvršni direktor VDL Bus & Coach. „Naši sljedeći koraci u smislu daljnjeg razvoja su daljnja optimizacija potrošnje energije i primjena baterija sljedeće generacije. Pored mnogih operacija koje koriste brzo punjenje, vidimo i potrebu tržišta za većim rasponom, posebno sada kada se elektrificira sve više i više regionalnih operacija. Također vrlo rado proširujemo prodajni prostor na južnu Europu. "

Sljedeći korak "Cilj za nulu"

Coppens pokazuje da VDL Bus & Coach i dalje teži ulozi vodećeg u e-mobilnosti. "Tvornica koju ćemo graditi u Roeselareu, Belgija, dat će važan doprinos tome. To će biti naš centar za e-mobilnost. To će nam omogućiti da još bolje odgovorimo na potrebe i zahtjeve tržišta. To je važno jer će brzo rastuće tržište autobusa za javni promet s nultom emisijom sigurno zadržati dovoljno potencijala, ali konkurencija će također postati jača. "

Polazište „Cilj za Nula“ odnosi se ne samo na vozila koja se proizvode, već i na novu klimatsko neutralnu tvornicu u Roeselareu. „I dalje vjerujemo u jedan od naših najvažnijih principa: da prerađivačka industrija ima budućnost u zapadnoj Europi; Zapadna Europa nema budućnosti bez proizvodnje. "

VDL visokoenergetske baterije

Mirniji i čistiji grad ostaje cilj mnogih gradova i vlada u Europi. Novi paket baterija, koje će se dodati postojećem asortimanu, logičan je sljedeći doprinos VDL Bus & Coach-a živom gradu i regiji.
Prve su narudžbe za visokoenergetske baterije već primljene. Ove baterije imaju kapacitet od 315 kWh za Citea LLE Electric, 350 kWh za Citea SLF i SLE Electric, 420 kWh za Citea SLFA Electric i 525 kWh za Citea XLE Electric. Paketi su lakši od ostalih baterija, a zbog većeg kapaciteta autobusi mogu raditi dulje vrijeme između punjenja.

VDL visokoenergetske baterije mogu se brzo napuniti i pomoću pantografa na krovu.
"Primarno, naravno, uvijek je moguće puniti utikačem", kaže Alex de Jong, Poslovni voditelj javnog prijevoza. „Paleta proizvoda Citea Electric pruža nam još više prilika
pružiti našim kupcima prilagođena rješenja. "

Svakodnevno više od 130.000 kilometara

Prema nedavnom istraživanju Chatrou CME Solutions, bilo je nešto više od 3000 električnih autobusa
registrirani u zapadnoj Europi i Poljskoj u posljednjih osam godina. Sa 670 autobusa u 10 zemalja,
isporučenih između 2015. i 2019., VDL Bus & Coach vodeći je tržišni lider u Europi s udjelom
od 22 %.
Električni VDL Citea autobusi prekrivaju više od 130 000 kilometara svakog dana u mnogim europskim gradovima i
regije. Električno pređenih 50 milijuna kilometara uštedjelo je 7 milijuna kilograma CO2
emisije. Transdev i Arriva prekrivaju većinu kilometara Citeama VDL Bus & Coach.
Nakon Nizozemske, Skandinavija je najvažnije tržište za VDL Bus & Coach. Novi
projekti u Norveškoj i Danskoj, te dva projekta u Švedskoj i Finskoj donose ukupno 120
električnih autobuai u Skandinaviji. „Vidimo i snažan rast u Njemačkoj“, kaže De Jong.
„Gradovi kao što su Osnabrück, Köln i Münster ponovo ulažu u naše autobuse jer
posljednjih smo godina dokazali da smo jak partner. Kao rezultat toga i grad kao što je Kiel
uvjerio se u spomenutu kvalitetu i naručio 36 električnih Citea. Naši prvi e-autobusi rade i u Belgiji, Francuskoj i Švicarskoj."

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »