1.000.000 električnih kilometara u Eindhovenu

Objavljeno: 28.04.2017 u 12:38

Dana 18. travnja 2017., nizozemska tvrtka za prijevoz putnika Hermes dosegla je prekretnicu od 1.000.000 kilometara proputovanih sa 43 električnog autobusa koji su bili u službi od prošlog prosinca. Potpuno električna VDL Citea, sa svojim futurističkim dizajnom, danas je uobičajena u Eindhovenu. Vozači upravljaju autobusima na 8 različitih linija s nultom emisijom uz dovoljno ponosa. Električni pogon sada radi u punom kapacitetu, a autobusi svaki radni dan prevoze više od 9.000 km. Nekoliko autobusa čak pokriva više od 340 km dnevno na svojim relacijama. Sve predodžbe o radijusu ograničenog djelovanja raspršene su konceptom brzog punjenja isključivo na Hermesovom skladištu. Intenzivna suradnja između VDL-a i Hermesa osigurala je da se nizozemska vizija održivog javnog prijevoza zapravo provede u praksi.

Činjenica da je u Eindhovenu trenutno u tijeku jedinstvena operacija jasno je iz mnogih posjeta ostalih europskih prijevoznika i gradova koji plaćaju Eindhovenu kako bi iskusili i vidjeli da je budućnost već u punom zamahu. Veliki dobitnici ovog prekretnice, međutim, sami su stanovnici Eindhovena. Zbog toga, s tim milijunskim kilometrima s nula emisijom, emisije NOx su smanjene za ne manje od 4,7 tona i emisije CO2 za više od 1000 tona. Ovo dostignuće nakon samo 4 mjeseca rada jako je obećavajuće za budućnost!

VDL Citea SLFA Electric

VDL Citea SLFA Electric je artikulirani autobus duljine od 18,1 metara izgrađena s ažuriranim, futurističkim BRT (Bus Rapid Transit) dizajnom. Ovaj je dizajn nedavno dobio nagradu Red Dot 2017.

Uz isporuku 43 VDL Citea SLFA Electric na Hermes, nizozemska pokrajina Sjeverni Brabant ima najveću europsku operativnu flotu sa nultom emisijom. Autobusi će svoje baterije puniti periodično kako bi imali dovoljan raspon koji će ih održavati u službi cijeli dan. VDL je također isporučio stanice za punjenje i isporučuje ih s energijom u suradnji s dobavljačem električne energije. To VDL čini ne samo dobavljačem autobusa već i dobavljačem sustava. Na nekim linijama autobusi tako često voze da sustav funkcionira više poput tramvaja. Te visoke frekvencijske linije idu na ključna odredišta u Eindhovenu, kao što su Eindhoven Airport i High Tech Campus. Na tim vezama putnici nikad više neće dugo čekati na sljedeći autobus jer će sustav funkcionirati kao punopravni sustav za prikazivanje i kretanje.

Transdev

Hermes je dio Connexxion Nederland, koji spada pod francusku matičnu tvrtku Transdev. Transdev, globalni igrač na području prijevoza putnika i povezanih aktivnosti, djeluje u 20 zemalja i ima oko 83.000 zaposlenika. U Nizozemskoj, Transdev je aktivan s nizom marki, uključujući Connexxion Openbaar Vervoer, Taxi i Tours i Witte Kruis ambulantu. Međunarodno, Transdev radi na pametnim, održivim oblicima mobilnosti i brige o korisnicima, kao što su fleksibilnije, učinkovitije i osobnije što je moguće.

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »