10 zglobnih VDL Citea Electric za Qbuzz (Groningen, Nizozemska)

Objavljeno: 12.05.2017 u 08:46

Nizozemska tvrtka za javni prijevoz Qbuzz naručila je 10 kom VDL Citeas SLFA Electric u BRT (Bus Rapid Transit) dizajnu tvrtke VDL Bus & Coach bv. Ovih 10 zglobnih VDL Citea Electric biti će stavljene u uporabu na prve potpuno električne autobusne linije Q-link, 1 i 11, u Groningenu od 11. prosinca 2017. Q-link je mreža BRT-a iz regije do glavnih odredišta u gradu Groningen. Na osnovu načela "prilike punjenja", autobusi se pune tijekom prijevoza, duž linije. Time se dovoljno povećava domet autobusa kako bi se omogućilo pružanje usluga na dugim Q-link linijama. VDL nudi posebne punjače za brzo punjenje u tu svrhu. Na kraju zakazanih linija, autobusi se potpuno pune preko noći u garaži Qbuzz. VDL ne samo da opskrbljuje autobuse, nego je i odgovoran za cjelokupni sustav i osigurava instalaciju stanica za punjenje.

Daljnja održivost autobusne flote

U suradnji s Qbuzzom, OV-ured Groningen Drenthe izradio je prijelazni plan za daljnju održivost autobusnog prijevoza u Groningenu i Drentheu. Do 2030. cijela autobusna flota Nizozemske, a time i svi autobusi u Groningenu i Drentheu, moraju raditi s nultom emisijom. Kao prvi korak u ovom prijelazu Qbuzz će početi pružati uslugu prijevoza na liniji Q-link Green s 10 električnih VDL Citea Electric od 11. prosinca 2017. godine.

Red Dot Award 2017 za VDL Citea SLFA Electric

VDL Citea SLFA Electric je zgloban autobus duljine od 18,1 metara izgrađen s ažuriranim, futurističkim BRT (Bus Rapid Transit) dizajnom. Nedavno je VDL Citea SLFA Electric okrunjena nagradom Red Dot 2017. Red Dot Award je prestižna međunarodna nagrada za dizajn koju godišnje dodjeljuje Design Zentrum Nordrhein Westfalen u Essenu, Njemačka. VDL Citea Electric osvojio je nagradu u kategoriji 'dizajn proizvoda'. Žiri je jednoglasno bio oduševljen inovativnim dizajnom artikulirane VDL Citea SLFA Electric koji je električni transport budućnosti danas učinio potpuno operativnim.

Qbuzz

Qbuzz je osnovan u travnju 2008. godine. Qbuzz je ambiciozna i inovativna tvrtka koja upravlja kvalitetom na nizozemskom tržištu regionalne mobilnosti. Qbuzz je nedavno osvojio dvije koncesije nudeći visokokvalitetan javni prijevoz. Qbuzz dnevno prevozi oko 230.000 klijenata s 2.400 zaposlenika, 650 autobusa i 26 tramvaja.

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »