> 1000 VDL autobusa od 2015. g.

Objavljeno: 10.12.2021 u 12:13
> 1000 VDL autobusa od 2015. g.

De Lijn i VDL Bus & Coach slave prekretnicu s novom isporukom: od 2015. g. na cesti je više od 1.000 VDL autobusa.

Dugogodišnja suradnja između VDL Bus & Coach i flamanske javne transportne tvrtke De Lijn dosegla je novu prekretnicu. Uz isporuku 24 Citeae nove generacije, pod zastavom De Lijn prometuje više od 1000 VDL autobusa diljem Flandrije i Bruxellesa.

U zadnjoj isporuci se radi o VDL Citea LF-122 u varijanti s dvoja i troja vrata. Novi gradski autobusi VDL Bus & Coach se u potpunosti temelje na električnom pogonu i imaju značajke koje postavljaju trendove.                                E-autobusi imaju bateriju od 490 kWh koja je idealno prikladna za gradski i regionalni prijevoz, nudeći visoku razinu usluge.

Doprinos klimatskim ciljevima

Filip Malefason, izvršni direktor VDL Bus & Coach Belgije je rekao: „VDL Bus & Coach je ponosan nastaviti prijelaz na električne autobuse zajedno s De Lijnom. Svoje znanje i iskustvo rado koristimo kao inovativni partner u području električnog javnog prijevoza kojem treba pridonijeti".

Nova generacija VDL Citeae

Da podsjetimo o Citea projektu ... https://www.vdlbuscoach.com/en/public-transport/new-generation-citeas

Dakle, sa svojim 25-godišnjim iskustvom u električnom prijevozu, VDL Bus & Coach je vrhunski igrač u e-mobilnosti u Europi. Od predstavljanja prve VDL Citeae SLF-120 Electric u Ženevi na UITP Mobility i Izložbi gradskog prijevoza 2013. godine, VDL Bus & Coach pojačao je svoj fokus na električnu mobilnost.

2021. g. VDL Bus & Coach predstavio je novu generaciju električnih Citea kao predstavnika VDL-ove vizije: koncept autobusa koji se temelji na konceptu električnog pogona, usmjeren na budućnost i potpuno nulte emisije. VDL Bus & Coach uveo je značajke kao što je inovativna konstrukcija kompozitnog bočnog zida koja je 15% lakša od konvencionalne bočne stijenke i integrirane baterije u razini poda kao standard.

Do 2021. g.  VDL Bus & Coach je uspostavio svoje ime kao vodeći partner u tranziciji na putu do javnog prijevoza s nultom emisijom. S više od 900 autobusa isporučenih u 11 zemalja između 2015. i 2021. VDL Bus & Coach ima 20% tržišnog udjela u Europi. Prekretnica od 100 milijuna prijeđenih kilometara svojim električnim vozilima (prijeđenih u veljači ove godine) predstavlja uštedu više od 14,7 milijuna kilograma emisije CO2.

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »