9 novih ISUZU za Sarajevo

Objavljeno: 10.07.2020 u 08:25

Prije nekolio dana predstavnici kompanije Sejari d.o.o. iz Sarajeva (generalni zastupnik ISUZU za BiH) predali su  organizaciji UNDP BiH 9 novih ISUZU Novociti minibuseva. UNDP BiH je bio nosioc projekta nabavke ovih autobusa u cilju poboljšanja kvalitete prjievoza u Kantonu Sarajevo. Osim predstavnika kompanije Sejari d.o.o. i UNDP BiH, ceremoniji su prisustvovali i v.d. direktor GRAS-a Jakub Kubur, premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić i ministar prometa KS Adi Kalem.

Isporučena vozila imaju Euro 6D motore, dužine 7,5 metara, kapaciteta 45 putnika s vozačem, motor 190 KS i ručni mjenjač sa šest brzina. Unutrašnjost je prilagođena gradskim uvjetima vožnje i osigurava brz protok putnika u vozilu. Vozila osim klimatiziranog prostora imaju i klizne prozore za dodatnu prozračnost u vozilu. Vrata su opremljena sistemom automatskog zaključavanja na brzini iznad 5 km/h. Od opreme možemo istaknuti i retarder, ručnu rampu sa bočnim šipkama za olakšan pristup vozilu osobama u invalidskim i dječijim kolicima i digitalne linijske displeje na prednjoj, zadnjoj i bočnoj strani.

Građani Sarajeva će sa ovom isporukom moći računati na kvalitetan, udoban, siguran i moderan prijevoz.

Kompanija Sejari d.o.o. je do sada u Bosni i Hercegovini isporučila gotovo 50 ISUZU autobusa modela Novociti u dvije generacije.

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »