Opći uvjeti prijevoza putnika, prtljage i predmeta u linijskom autobusnom prijevozu

Objavljeno: 01.09.2023 u 07:00

TEMELJNE ODREDBE

  

Članak 1.

Uprava Društva PRESEČKI GRUPA d.o.o. temeljem članka 4. stavak 1. točka 31. Zakona o prijevozu u cestovnom prometu (NN 41/18), temeljem Uredbe (EU) broj 181/2011 o pravima putnika u autobusnom prijevozu i izmjeni Uredbe (EZ) br. 2006/2004 i Zakona o provedbi uredbe (EU) br. 18/2011 i o pravima putnika u prijevozu autobusima i izmjeni Uredbe (EZ) br. 2006/2004 (NN 127/13), donosi Opće uvjete prijevoza, koji predstavljaju obvezni interni akt tvrtke.

Članak 2.

Opći uvjeti prijevoza sadrže uvjete obavljanja prijevoza, cijene posebnih usluga prijevoznika, popuste na kupovinu pretplatnih karata, način naplate kazne za neposjedovanje vozne karte, pravila ponašanja putnika za vrijeme prijevoza, odredbe o prijevozu životinja i prtljage te pravila ponašanja posade vozila prema putnicima za vrijeme prijevoza.

 

Članak 3.

Cijene prijevoza se izračunavaju na tržišnim principima i slobodno od strane prijevoznika, temeljem utvrđene tarifne tablice, daljinara, stanja prijevozne ponude i potražnje, analize troškova prijevoznog procesa, subvencija JRU-a i JSL-a i drugih elemenata važnih za određivanje cijena vozne usluge u javnom i povremenom prijevozu.

Cijene prijevoza izračunavaju se za svaku liniju zasebno i prikazuju u formi cjenika jednosmjernih karata.

Cijena povratne karte izračunava se na temelju redovite cijene jednosmjerne vozne karte za relaciju na kojoj putnik putuje i 20% komercijalnog popusta.

 

Članak 4.

U cijene iz cjenika iz članka 3. stavak 2. ovih Općih uvjeta prijevoza uračunato je kolektivno osiguranje putnika za vrijeme prijevoza i PDV.

 

 

Članak 5.

S odredbama ovih Općih uvjeta prijevoza dužni su se upoznati vozači autobusa i drugo prometno osoblje, te svi ostali zaposlenici Društva ovlašteni za njihovu potpunu i ispravnu provedbu.

.
.
.

Preuzmi cijeli dokument

TARIFNA TABLICA

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »