Tehnički pregled vozila

Vozači znaju da je potrebno u rokovima obaviti redovni tehnički pregled i to 12 mjeseci nakon svakog pregleda, a za nova vozila 24 mjeseca nakon prvog tehničkog pregleda. Na tehničkom pregledu se provjerava ispravnost vozila, uređaja i opreme.

Za prijavu tehničkog pregleda trebate imati knjižicu vozila i prometnu dozvolu vlasnika vozila. Ako ste Vi vlasnik vozila, to ćete dokazati isključivo osobnom iskaznicom, a ukoliko ga na tehnički pregled dovozi osoba koja nije njegov vlasnik, mora predočiti osobnu iskaznicu vlasnika i svoju osobnu iskaznicu. Za vozila u vlasništvu pravnih osoba (tvrtki), osoba koja dovozi vozilo na tehnički pregled vozila mora predočiti svoju osobnu iskaznicu, vozačku dozvolu ili punomoć za registraciju.

Uz redoviti tehnički pregled, u stanici se obavlja i preventivni tehnički pregled koji je obvezan za rent a car vozila, vozila za osposobljavanje vozača (auto škole), taksi vozila, autobuse i teretna vozila ako im najveća dopuštena masa prelazi 7.500, kao i izvanredni tehnički pregled (pregled vozila nakon oštećenja ili nakon isključenja iz prometa).

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »