Izvor Gacke – Smiljan - Baške Oštarije - Karlobag

Izvor Gacke – Smiljan - Baške Oštarije - Karlobag

Polazak autobusa u jutarnjim satima. Vožnja autocestom u smjeru Karlovca i dalje prema mjestu SINAC te zaustavljanje na Majerovu vrilu - jednom od izvora rijeke Gacke.  Slobodno vrijeme za razgled mlinica, uživanje u prirodi i lijepim pogledima na dolinu rijeke Gacke. Slijedi nastavak putovanja do SMILJANA i posjet Memorijalnom centru NIKOLA TESLA uz pratnju stručnog vodiča. Saznati će se o životnom putu i genijalnosti velikog izumitelja, a povijesna događanja koja prate njegov život moći će se vidjeti na lenti vremena. Obići će se nekoliko replika Teslinih izuma koji su zauvijek promijenili svijet te su i danas osnova najnovijim tehnologijama. Slijedi odlazak do restorana na ručak. Nakon odmora i okrijepe nastavak putovanja do BAŠKIH OŠTARIJA i dalje do vidikovca Kubus, (927m/nv) s kojeg se pruža predivan pogled na otok Pag i more s jedne strane te oštarijsku udolinu i velebitske vrhove s druge strane. Spomenik je to gradnji ceste Karlobag – Gospić, mjesto neodoljive ljepote i svježeg zraka u kojem se spajaju mediteranska i kontinentalna klima. Nastavak putovanja do KARLOBAGA. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo šetnju i obilazak grada, kavicu u jednom od restorana ili pak kupanje.

Povratak je planiran u dogovoru s grupom s dolaskom u večernjim satima.

Cijena izleta: na upit Način plaćanja: virmanski, gotovina, kartice, internet bankarstvom

 

Cijena izleta uključuje:

 • prijevoz  turističkim autobusom sa svim dozvolama za prijevoz putnika;
 • ulaznica i stručno vodstvo za Memorijalni centar “Nikola Tesla” - Smiljan;
 • ručak u restoranu u Gospiću; 
 • licencirani vodič/pratitelj u autobusu;
 • svi razgledi i obilasci prema programu;
 • osiguranje od posljedica nezgode;
 • troškovi organizacije i rezervacije izleta;
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine.

Aranžman ne uključuje:

 • ulaznice u ostale objekte koji se posjećuju prema želji grupe, doplate, osobne troškove te sve ostalo što izričajem nije navedeno u programu.

Napomena:

 • Turistička agencija i prijevoznik prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuju pravila i propise „Zakona o vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu“ kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu.
 • Predviđene pauze tijekom vožnje su cca svakih 2,5 h zavisno o raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, uz minimalnu pauzu od 20 min.
 • Putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »