Smiljan - Izvor Gacke - Krasno

Smiljan - Izvor Gacke - Krasno

Polazak autobusa u jutarnjim satima. Slijedi vožnja autocestom u smjeru Karlovca i dalje prema GOSPIĆU uz usputna stajanja radi odmora i okrijepe. Po dolasku u selo SMILJAN, posjet Memorijalnom centru NIKOLA TESLA uz pratnju stručnog vodiča. Saznati će se (slikom, riječju i zvukom) o životnom putu i genijalnosti velikog izumitelja, a povijesna događanja koja prate njegov život moći će se vidjeti na lenti vremena. Obići će se nekoliko replika Teslinih izuma koji su zauvijek promijenili svijet te su i danas osnova najnovijim tehnologijama. Nakon razgleda slijedi vožnja prema mjestu SINAC i zaustavljanje na Majerovu vrilu - jednom od izvora rijeke Gacke. Razgled mlinica i slobodno vrijeme za uživanje u prirodi i lijepim pogledima na dolinu rijeke Gacke. Nastavak putovanja do KRASNOG i posjet Kući Velebita. Uz stručne vodiče saznati će se više o klimi, vrstama i staništima, kulturnoj baštini, geologiji i podzemlju Sjevernog Velebita. Naglasak je stavljen na duboke jame kao na posebnu osobitost Parka. Upoznati će se s geologijom i procesom nastanka jama, povijesti i tehnikama njihova istraživanja, te dobiti uvid u specifičan životinjski svijet podzemlja. Osobita atrakcija je iskustvo ulaska u jamu kroz poseban „lift". Po završetku, odlazak do crkve Majke Božje Krasnarske iz XVIII. stoljeća. Najveću umjetničku vrijednost u crkvi predstavlja drveni kasetirani strop s oslikanim scenama iz života Krista, Marije i svetaca sa latinskim citatima iz 1740. godine. Slijedi kratka šetnja do restorana na vrhu brda na ručak. Slobodno vrijeme za druženje.

Povratak je planiran u dogovoru s grupom s dolaskom u večernjim satima.

Cijena izleta: na upit Način plaćanja: virmanski, gotovina, kartice, internet bankarstvom

 Cijena izleta uključuje:

 • prijevoz  turističkim autobusom sa svim dozvolama za prijevoz putnika;
 • ulaznica i stručno vodstvo za Memorijalni centar “Nikola Tesla” - Smiljan;
 • ulaznica i stručno vodstvo u Kući Velebita - Krasno;
 • ručak u restoranu - Krasno; 
 • licencirani vodič/pratitelj u autobusu;
 • svi razgledi i obilasci prema programu;
 • osiguranje od posljedica nezgode;
 • troškovi organizacije i rezervacije izleta;
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine.

Aranžman ne uključuje:

 • ulaznice u ostale objekte koji se posjećuju prema želji grupe, doplate, osobne troškove te sve ostalo što izričajem nije navedeno u programu.

Napomena:

 • Turistička agencija i prijevoznik prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuju pravila i propise „Zakona o vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu“ kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu.
 • Predviđene pauze tijekom vožnje su cca svakih 2,5 h zavisno o raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, uz minimalnu pauzu od 20 min.
 • Putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »