Rijeka - Trsat - Otok Krk

Rijeka - Trsat - Otok Krk

Polazak autobusa u jutarnjim satima. Vožnja u smjeru Karlovca i Gorskog kotara do RIJEKE uz usputna zaustavljanja radi odmora i okrijepe. Po dolasku slijedi posjet Astronomskom centru i Planetariju gdje će se kroz jedan od filmova saznati na zanimljiv i pristupačan način o astronomiji, velikim napretcima i otkrićima u svemiru. Pojasniti će se znanstvene metode za otkrivanje ekstrasolarnih planeta, egzoplaneta, nastanjivim zonama i dr. Po završetku, kraće slobodno vrijeme za uživanje u pogledu na Rijeku i Kvarnerski zaljev. Slijedi odlazak do TRSATA i Trsatske gradine, starog frankopanskog kaštela. Obilazak gradine i obližnjeg svetišta - Crkve Blažene Djevice Marije - Gospe Trsatske koja je najstarije hrvatsko marijansko svetište i odredište mnogih hodočasnika iz zemlje i inozemstva. U njoj se nalazi čudotvorna Marijina slika. Po završetku, vožnja do otoka Krka gdje će se pogledati pravi biser podzemlja -  Špilja Biserujka. Špilja se nalazi u okolici Omišlja i prema legendi dobila je ime prema blagu koje je u njoj pronađeno. Vidjeti će se predivne i zanimljive tvorevine prirode, brojni stalagmiti i stalaktiti. Nakon razgleda, odlazak do Njivica na kupanje. Slobodno vrijeme za igru  i druženje.

Povratak je planiran u dogovoru s grupom s dolaskom u večernjim satima.

Cijena izleta: na upit Način plaćanja: virmanski, gotovina, kartice, internet bankarstvom

 

CIJENA IZLETA UKLJUČUJE:

 • prijevoz turističkim autobusom koji udovoljava zakonskim propisima za prijevoz putnika;
 • ulaznica za Astronomski centar Rijeka i Planetarij;
 • ulaznica za špilju Biserujka;
 • vodič / pratitelj tijekom putovanja u autobusu;
 • sve razglede prema programu;
 • osiguranje od posljedica nesretnog slučaja;
 • troškove rezervacije i organizacije izleta;
 • osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti.

 Aranžman ne uključuje:

 • ulaznice u ostale objekte koji se posjećuju prema želji grupe, doplate, osobne troškove te sve ostalo što izričajem nije navedeno u programu.

Napomena:

 • Turistička agencija i prijevoznik prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuju pravila i propise „Zakona o vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu“ kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu.
 • Predviđene pauze tijekom vožnje su cca svakih 2,5 h zavisno o raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, uz minimalnu pauzu od 20 min.
 • Putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »