OTOK KRK - Punat - Košljun - Jurandvor - Baška

OTOK KRK - Punat - Košljun - Jurandvor - Baška

Polazak autobusa u jutarnjim satima. Vožnja preko Karlovca i Gorskog kotara do otoka Krka uz usputna zaustavljanja radi odmora i okrijepe. Po dolasku u PUNAT, ukrcaj u brod kojim se kreće na otok KOŠLJUN. Košljun je bio nastanjen već u antičko doba kada je na njemu izgrađen utvrđeni ljetnikovac, a poznat je po franjevačkom samostanu u kojem su redovnici stoljećima skupljali i sačuvali mnoge vrijedne predmete. Na otoku se nalazi muzej s etnografskom zbirkom koja sadrži predmete krčkih ribara i seljaka te narodne nošnje s cijelog otoka Krka. Tu je i bogata zoološka zbirka raznih školjaka, ali i unikatni primjerci životinja kao npr. janje s jednim okom. Šetnja otokom i obilazak muzeja. Povratak brodićem u Punat i nastavak vožnje do JURANDVORA koji je poznati po CRKVI SV. LUCIJE u kojoj je otkrivena Baščanska ploča, prvi poznati glagoljicom pisani starohrvatski spomenik. Pronađena je 15. rujna 1851. zahvaljujući bašćanskom kleriku Petru Dorčiću. Spomenikom je dokumentirano darovanje zemlje kralja Dmitra Zvonimira mjesnom benediktinskom samostanu. Danas se Baščanska ploča čuva u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti, a u crkvi Sv. Lucije nalazi se njena kopija. Nakon obilaska crkvice sa stručnim vodičem, kratka vožnja do BAŠKE i najljepše plaže Jadrana. Slobodno vrijeme za kupanje, igru i druženje...

Povratak je predviđen u dogovoru s grupom, a dolazak na mjesto polaska u ranim večernjim satima.

Cijena izleta: na upit Način plaćanja: virmanski, gotovina, kartice, internet bankarstvom

 

Cijena izleta uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom koji udovoljava zakonskim propisima za prijevoz putnika;
 • izlet brodom na otok Košljun i ulaznica za muzeje;
 • ulaznica i stručno vodstvo u crkvi sv. Lucije – Jurandvor;
 • licencirani vodič / pratitelj tijekom putovanja u autobusu;
 • svi razgledi prema programu;
 • osiguranje od posljedica nesretnog slučaja;
 • troškovi rezervacije i organizacije izleta;
 • osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti.

 Aranžman ne uključuje:

 • ulaznice u ostale objekte koji se posjećuju prema želji grupe, doplate, osobne troškove te sve ostalo što izričajem nije navedeno u programu.

Napomena:

 • Turistička agencija i prijevoznik prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuju pravila i propise „Zakona o vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu“ kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu.
 • Predviđene pauze tijekom vožnje su cca svakih 2,5 h zavisno o raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, uz minimalnu pauzu od 20 min.
 • Putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »