Nin - Zadar

Nin - Zadar

Polazak autobusa u jutarnjim satima. Vožnja autocestom u smjeru Karlovca i Nina uz usputna stajanja radi  odmora i okrijepe. Po dolasku u najstariji hrvatski kraljevski grad - NIN, slijedi šetnja i razgled gradića: ostaci Foruma - Crkva Sv. Križa (zvana najmanja katedrala na svijetu) - Crkva Sv. Anzelma - Kip Grgura Ninskog... Osim arheoloških nalazišta Nin je poznat i po Solani i prikupljanju soli na tradicionalan način. Po završetku razgleda, vožnja do ZADRA, urbanog središta Sjeverne Dalmacije gdje se kreće u razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: Vrata Sv. Krševana - Forum i Kalelarga - Crkva Sv. Stošije - Crkva Sv. Donata - Narodni Trg - Crkva Sv. Šime - Trg Pet Bunara - Crkva Sv. Franje - Zeleni Trg. Vidjeti će se „Pozdrav suncu“ koji posebno oduševljava u sumrak. Priča se veže uz boravak Alfreda Hitchcocka, koji je u Zadru boravio 60-ih godina prošloga stoljeća, te je bio istinski oduševljen zadarskim zalaskom sunca, te ga je proglasio najljepšim na svijetu. Čuti će se i čudesan i pomalo mističan zvuk Morskih Orgulja. One predstavljaju zanimljiv i originalan spoj arhitekture i glazbe. Za razliku od običnih orgulja pogonjenih mjehovima ili zračnim pumpama, zvuk tih orgulja nastaje pod utjecajem energije mora, odnosno valova te plime i oseke. Orgulje se čuju kad se valovi razlijevaju i ulijevaju u cijevi s različitim otvorima. Slijedi vožnja do Borika gdje je predviđeno kupanje, igra i druženje.  

Povratak je planiran u dogovoru s grupom s dolaskom u večernjim satima.

Cijena izleta: na upit Način plaćanja: virmanski, gotovina, kartice, internet bankarstvom

 

 Cijena izleta uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom koji udovoljavaju zakonskim propisima za prijevoz putnika;
 • lokalni vodič u Zadru;
 • licencirani pratitelj/vodič tijekom izleta u autobusu;
 • osiguranje od posljedica nesretnog slučaja;
 • sve razglede prema programu;
 • troškove organizacije i rezervacije putovanja;
 • osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti.

 Aranžman ne uključuje:

 • ulaznice u ostale objekte koji se posjećuju prema želji grupe, doplate, osobne troškove te sve ostalo što izričajem nije navedeno u programu.

Napomena:

 • Turistička agencija i prijevoznik prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuju pravila i propise „Zakona o vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu“ kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu.
 • Predviđene pauze tijekom vožnje su cca svakih 2,5 h zavisno o raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, uz minimalnu pauzu od 20 min.
 • Putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »