Fužine - Novi Vinodolski

Fužine - Novi Vinodolski

Polazak autobusa u jutarnjim satima. Vožnja autocestom u smjeru Gorskog kotara, zelenog srca Hrvatske i FUŽINA, naselja smještenom na 730 m nadmorske visine, uz jezero Bajer. Svrstavaju se među najstarija turistička mjesta Kvarnera, Hrvatske pa i srednje Europe. Prošetati će se samim mjestom i uz jezero pojesti doručak iz torbe. Slijedi odlazak do ŠPILJE VRELO gdje će se u pratnji stručnog vodiča razgledati unutrašnjost špilje. Ona je jedna od najljepših špilja na ovim područjima, a zbog bogatstva stalaktita, stalagmita, špiljskog jezera i izuzetnih ljepota na relativno malom prostoru nazivaju je i „Postojna u malom”. Starost joj se procjenjuje na oko 3,5 milijuna godina. Kroz špilju vodi ravan uređeni put, bez stepenica, pa je vrlo sigurna za sve uzraste posjetitelja. Temperatura u špilji je 8 stupnjeva pa je potrebna prikladna odjeća. Po izlasku još kratko uživanje uz jezero, a potom nastavak putovanja do NOVOG VINODOLSKOG, grada u kojem je 1288.g. donesen „Vinodolski zakonik“, pisan glagoljicom na hrvatskom jeziku u čakavskom dijalektu. Šetnja gradom i slobodno vrijeme uz more. Uživanje u kupanju, igri i druženju.

Polazak je predviđen u dogovoru s grupom, a dolazak na mjesto polaska u ranim večernjim satima.

Cijena izleta: na upit Način plaćanja: virmanski, gotovina, kartice, internet bankarstvom

 

Cijena izleta uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom koji udovoljava zakonskim propisima za prijevoz putnika;
 • ulaznica i stručno vodstvo u špilji Vrelo;
 • licencirani vodič / pratitelj tijekom putovanja u autobusu;
 • svi obilasci i razgledi prema programu;
 • osiguranje od posljedica nesretnog slučaja;
 • troškovi rezervacije i organizacije izleta;
 • osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti.

Aranžman ne uključuje:

 • ulaznice u ostale objekte koji se posjećuju prema želji grupe, doplate, osobne troškove te sve ostalo što izričajem nije navedeno u programu.

Napomena:

 • Turistička agencija i prijevoznik prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuju pravila i propise „Zakona o vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu“ kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu.
 • Predviđene pauze tijekom vožnje su cca svakih 2,5 h zavisno o raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, uz minimalnu pauzu od 20 min.
 • Putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »