Baranja

PRVI DAN
Polazak iz Krapine u 05,00 sati u pravcu Ivankova. Dolazak u Ivankovo planiran oko 11,00 h. Posjet seoskom gospodarstvu Antin stan – ručak. Antin stan je jedno do najstarijih turističkih seoskih obiteljskih gospodarstava u Slavoniji, okruženo žitnim poljima i svakom posjetiocu nudi autentičan doživljaj Slavonije, idiličnu sliku prošlih vremena, mirise i okuse domaćih jela, autohtonih voćnih rakija, upoznavanje i druženje s domaćim životinjama. Nakon Ivankova put nastavljamo u pravcu Kneževih Vinograda.

Po dolasku razgled seoskog gospodarstva Sklepić. Ispred kuće, u tradicionalnoj narodnoj nošnji dočekat će vas domaćin, te provesti kroz svoje gospodarstvo i upoznati s tim kako se u Baranji živjelo nekada i sada. Na gospodarstvu iz 1897. godine može se vidjeti etno zbirka sa oko 2000 predmeta, radionicu lončarstva, špajzu, kovačnicu, najdublji podrum, čardak, konje i konjsku opremu, upoznavanje sa starim alatima, a ukoliko želite moguće je organizirati vožnju fijakerom i jahanje (uz doplatu). Smještaj u pansiona Piroš Čizma, odmor. Nakon odmora odlazimo do podruma Belje iz 1526 godine na vinsku probu.

Navečer odlazak u poznati restoran Baranjska kuća gdje ćemo uživati u tradicionalnim specijalitetima ovog kraja. Baranjska kuća je jedini etno restoran u Baranji i sva jela se pripremaju na originalan i tradicionalan način. Noćenje.

DRUGI DAN
Nakon doručka odlazimo za Vukovar, obilazak spomen područja i simbola stradanja u Domovinskom ratu. Oko 13,00 sati polazak za Ilok, obilazak Iločkih podruma s degustacijom vina. Nakon degustacije vina ručak u hotelu Dunav. Nakon ručka povratak za Krapinu. Planiran dolazak u Krapinu u kasnim večernjim satima.

Cijena na upit

Način plaćanja: gotovina, kartice, u obrocima, internet bankarstvom

U cijenu je uključeno:

  • prijevoz  turističkim autobusom
  • licencirani turistički pratitelj
  • posjet i ručak u seoskom gospodarstvu Antin stan u Ivankovu („Švedski stol“ – 4 vrste voćne rakije, kulenova seka, krvavica, čvarci, slanina, sir, pogačice s čvarcima, juha, vinski gulaš, domaće kobasice u vinu, carsko meso, blitva na slavonski, sir s tijestom, restani krumpir, salata, kolač)
  • ručak uz glazbu uživo (tamburaši)
  • obilazak podruma Belje s degustacijom dvije vrste vina
  • večera u restoranu Baranjska kuća („Švedski stol“ – piće dobrodošlice, kulen, šunka, domaći sir, vrhnje, teletina ispod peke, fiš-paprikaš, čobanac, paprikaš, šaran u rašljama, razne vrste riječne ribe)
  • večera uz glazbu (romska glazba)
  • noćenje s doručkom u pansionu Piroš Čizma
  • obilazak Iločkih podruma s degustacijom tri vrste vina
  • razgled prema programu
  • ručak u hotelu Dunav
  • osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
  • jamčevno osiguranje
  • osiguranje od odgovornosti
  • organizacija i realizacija
  • pdv

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »