ZELENI VIR, VRAŽJI PROLAZ

Autobusni kolodvor Krapina 07.30 sati

Autobusni kolodvor Zabok    07.50 sati

Vožnja autocestom, preko Karlovca i Vrbovskog do Delnica uz usputno zaustavljanje radi odmora i okrijepe. Po dolasku do mjesta Donji Ložac počinje pješačka tura u smjeru planinarskog doma Zeleni vir. Odlazak do slapa Zeleni vir koji je snažan izvor u dnu plitke spilje što se nalazi podno 70 metara visoke, živopisne stijene niz koju se, kao kakva bijela zavjesa, ruši potok obasipajući ulaz tisućama kapljica. Ime je dobio po smaragdno - zelenoj boji vode jezerca čiji se izvor u spilji i ne primjećuje. Vidjeti će se i samo područje oko Munjare (hidroelektrane). Povratak do planinarskog doma. Odmor. Doručak iz torbe ili pak narudžba tradicionalnog jela - gulaša s njokima ili štrudle s borovnicama. Nakon odmora i okrijepe odlazak do Vražjeg prolaza i Muževe hižice kojeg mnogi smatraju jednim od najljepših prizora u našoj zemlji. Kroz usku guduru-sutjesku, široku oko dva metra, među visokim stijenama, probija se gorski potok Jasle. Nad njim na metalnim nosačima usječenim u stijenu napravljeni su mostići i stepenice kojima se prolazi. Šetnja i višesatni boravak u geomorfološkom rezervatu zaštićenom od 1962. na površini oko 200 ha.

Povratak do autobusa i nastavak putovanja do planinarskog doma Petehovac. Šetnja do Jagodine stijene, lokaliteta udaljenog 500 m od doma. O Jagodinoj stijeni postoji i pisana legenda iz 1934 g., djelo Milivoja Magdića, a govori o nesretnoj ljubavi mlade djevojke. Slobodno vrijeme za uživanje u prirodi i druženju.

Polazak prema Krapini planiran je u 17 sati, a dolazak u ranim večernjim satima.

Cijena izleta: 

Način plaćanja: gotovina, kartice, internet bankarstvom

U cijenu je uključeno:

 • prijevoz  turističkim autobusom
 • ulaznica za Zeleni vir, Vražji prolaz
 • organizacija i rezervacija putovanja
 • sve razglede prema programu
 • licencirani pratitelj / vodič tijekom izleta
 • osiguranje od posljedica nesretnog slučaja u autobusu
 • jamčevina, troškove organizacije i realizacije aranžmana
 • pdv

CIJENA NE UKLJUČUJE: fakultativne sadržaje, troškove osobne potrošnje i sve ostale troškove koji nisu navedeni ovom ponudom.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 25 osoba (u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, Agencija zadržava pravo otkaza putovanja ili promjene cijene)

VAŽNO: Izlet je planinarskog karaktera sa hodanjem po brdskoj stazi i kroz šumsko područje (sklizak teren na pojedinim dionicama) te strminama. Obavezna je planinarska obuća. Preporučamo ponijeti štapove za hodanje.

Izlet nije primjeren za osobe koje teže hodaju, slabije se kreću ili za invalide.

Napomene:

 • prema preporukama HZJZ-a za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa, molimo da na putovanje ponesete masku za lice te da istu koristite za vrijeme vožnje u autobusu. Pri ulazu u autobus potrebna je dezinfekcija ruku, agencija će osigurati potrebna dezinfekcijska sredstva
 • turistička agencija i prijevoznik prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuju pravila i propise „Zakona o vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu“ kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu
 • predviđene pauze tijekom vožnje su cca svakih 2,5 h, zavisno o raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, uz minimalnu pauzu od 20 min
 • putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu
 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator prema redoslijedu uplata

 

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »