NP KRKA i ŠIBENIK 250 kn

NP KRKA i ŠIBENIK

24. listopad 2020.

Autobusni kolodvor Krapina 05.40 sati

Autobusni kolodvor Zabok    06.00 sati

Vožnja autocestom u smjeru Karlovca i Like do gradića SKRADINA. Po dolasku, slobodno vrijeme za kavu i doručak, te kraću šetnju gradskom jezgrom koja je zaštićeni spomenik kulture s predivnim građevinama iz 18. i 19 st.. Slijedi okupljanje grupe, ukrcaj na brod i vožnja do NACIONALNOG PARKA KRKA i Skradinskog buka. Nekada su tuda plovile lađe iz cijele Dalmacije koje su prevozile žitarice, a obližnjom stazom prolazila su zaprežna kola natovarena kukuruzom i ječmom u neku od stotinu mlinica. Po dolasku, obilazak Parka. Vidjeti će se najpoznatiji SKRADINSKI BUK - najviša sedrena barijera u Europi, visoka 46 metara, te ROŠKI SLAP - šesti, pretposljednji vodopad. Obići će se muzeji starih zanata i mlinice. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje i uživanje u ljepotama Parka, ručak, kava, kupnja suvenira i sl.. Slijedi ukrcaj u autobus i vožnja do ŠIBENIKA. Razgled grada sa stručnim vodičem. Mediteranski ugođaj vijugavih i uskih šibenskih ulica, koje se spuštaju prema gradskoj luci, gradu daju posebni ugođaj. Nad gradom dominiraju srednjovjekovne tvrđave koje su smještene na istaknutim uzvisinama, kao što je tvrđava Sv. MIHOVILA, tvrđava SV. IVANA i ŠUBIČEVAC, dok se na ulazu u kanal SV. ANTE nalazi tvrđava SV. NIKOLE koja predstavlja jedan od najjačih fortifikacijskih utvrda na našoj obali. Posebno ističemo katedralu SV. JAKOVA, remek djelo J. Dalmatinca, koje je zbog svojih iznimnih vrijednosti 2000. godine uvrštena pod zaštitu UNESCO – a. Podignuta je na južnoj strani GLAVNOG GRADSKOG TRGA.

Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje.

Povratak u smjeru Krapine planiran je u popodnevnim satima, s dolaskom u večernjim satima, uz kraća zaustavljanja prema potrebi grupe.

Cijena izleta: 250,00 kuna

Način plaćanja: gotovina, kartice, internet bankarstvom

U cijenu je uključeno:

 • prijevoz  turističkim autobusom
 • licencirani pratitelj / vodič tijekom izleta
 • stručni vodič u Šibeniku
 • organizacija i rezervacija putovanja
 • sve razglede prema programu
 • osiguranje od posljedica nesretnog slučaja u autobusu
 • jamčevina, troškove organizacije i realizacije aranžmana
 • pdv

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za NP Krka, fakultativne sadržaje, troškove osobne potrošnje i sve ostale troškove koji nisu navedeni ovom ponudom.

OBAVEZNA NADOPLATA:

ulaznica za NP Slapovi Krke: (75,00 kn / odrasli; 30,00 kn / studenti; 30,00 kn / djeca (07 – 18 godina); djeca do 7 godina ne plaćaju ulaznicu). Preporuka: udobna obuća i odjeća za posjet Nacionalnom Parku zbog blizine vode i mogućeg skliskog terena!

 

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 35 osoba (u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, Agencija zadržava pravo otkaza putovanja)

 Napomene:

 • prema preporukama HZJZ-a za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa, molimo da na putovanje ponesete masku za lice te da istu koristite za vrijeme vožnje u autobusu. Pri ulazu u autobus potrebna je dezinfekcija ruku, agencija će osigurati potrebna dezinfekcijska sredstva
 • turistička agencija i prijevoznik prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuju pravila i propise „Zakona o vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu“ kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu
 • predviđene pauze tijekom vožnje su cca svakih 2,5 h, zavisno o raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, uz minimalnu pauzu od 20 min
 • putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu
 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator prema redoslijedu uplata

 

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »