HALLSTATT - ST. WOLFGANG 39,00 € / 293,85 kn

HALLSTATT - ST. WOLFGANG

24.06.2023.

Polazak:

U 04:00 IZ ZABOKA   s Autobusnog kolodvora

U 04:20 IZ KRAPINE  s Autobusnog kolodvora

Vožnja kroz Sloveniju i Austriju do austrijske regije Salzkammergut, uz usputna zaustavljanja radi odmora i okrijepe. Po dolasku u ST.WOLFGANG, šetnja i samostalni razgled grada. Mjesto je postalo poznato po crkvi s Pacherovim renesansnim oltarom i vidikovcem ali i operetama i hotelima u koje dolaze bogati i slavni. Predlažemo vožnju brodom do ST. GILGENA, mjesta gdje je rođena Mozartova majka i kratko zadržavanje za kavu ili šetnju mjestom. U dogovoreno vrijeme (oko 13:00 sati) nastavak putovanja kroz idilične krajolike prema Hallstatskom jezeru i HALSTATTU - mjestašcu s ribarskim kućama. HALLSTATT je jedno od najstarijih ljudskih naselja u Europi, zbog nalazišta soli, koja se vadila još oko 5500 g. pr. Krista. Posebnost je i kosturnica. Naime, tradicija u Austriji je bila da se grobovi iznajmljuju, a jednom kad bi istekao rok najma, kosti bi se preselile u KARNER ili kuću kostiju. Ukoliko u obzir uzmemo veličinu Hallstatta, prostora za pokapanje nije bilo te su se kosti starije od 10 godina smještale u kosturnicu, u kojoj se danas nalazi oko 1600 lubanja! Gradić ima svega 800 stanovnika, a toliko je poseban da je oduševio Kineze koji su ga odlučili kopirati i napraviti isti takav u Kini! Prije 150 godina do Hallstatta nije vodila niti jedna cesta. Moglo mu se prići samo s jezera ili zahtjevnim planinskim putevima. Na taj su način Habsburgovci od znatiželjnika štitili svoj najveći izvor bogatstva – rudnike soli. Slobodno vrijeme za uživanje u prekrasnoj kombinaciji prirode i arhitekture, te za individualne programe. Predlažemo vožnju uspinjačom do vidikovca sa kojeg se pruža fenomenalan pogled.

Povratak prema Krapini i Zaboku planiran je oko 18:00 sati, a očekivani dolazak u večernjim satima.

 

Cijena ARANŽMANA: 39,00 € / 293,85 kn              

Način plaćanja: gotovina, kartice, internet bankarstvo

Kalkulacija je rađena na bazi: 40-50 osoba

Fiksni tečaj konverzije: 1 euro = 7,53450 kuna

Cijena aranžmana uključuje:

  • prijevoz turističkim autobusom sa svim zakonskim dozvolama za prijevoz putnika;
  • licencirani vodič / pratitelj putovanja;
  • svi razgledi i obilasci prema programu;
  • osiguranje od posljedica nesretnog slučaja;
  • troškovi organizacije i rezervacije izleta;
  • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine.

Cijena aranžmana ne uključuje:

  • ulaznice u ostale objekte koji se posjećuju prema želji grupe, doplate, osobni troškovi te sve ostalo što izričajem nije navedeno u programu.

Napomena:

  • Povratna vožnja brodom iz St. Wolfgang do St. Gilgena iznosi 19,40 € za odrasle / 9,80 € za dijete do 14 godina  (cijena je informativnog karaktera)
  • Povratna karta za uspinjaču u Halstattu iznosi 22,00 € za odrasle / 11 € za dijete 4-15 godina  (cijena je informativnog karaktera)

Način plaćanja: virmanski, prije puta.

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:

Za  državljane RH viza za Austriju nije potrebna. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.

Slika: © C.Stadler/Bwag!

Povratak

Newsletter

Saznajte što se događa u Presečki grupi... Odaberite teme koje vas zanimaju i saznajte sve novitete u našoj ponudi.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »